1.4 C
Budapest

8 mesébe illő kastély Ausztriában: van, amelyik nagyon közel van

Dátum:

A gyönyörű osztrák várak visszarepítenek az időben, és kirándulásra csábítanak.

Ausztria nemcsak képeslapra illő hegyvonulatokban, pompásan csillogó vizű tavakban, hangulatos alpesi falvakban és pezsgő városokban bővelkedik, hanem izgalmas történelmi emlékei és impozáns kastélyai is vonzzák a turistákat.

A festői környezet, a magashegyi túrázás és a városnéző kiruccanások kedvelői mellett a történelem rajongóinak is rengeteg látnivalót tartogat szomszédunk. Középkori várai visszarepítenek az időben, felújított, jól karbantartott kastélyai csábítanak a felfedezésre.

Osztrák kastélyok

Az osztrák várkastélyok izgalmas történelmi korokról mesélnek a szemlélőknek, ráadásul bőven akadnak olyanok köztük, amelyek a határtól nem messze magasodnak, így bejárásuk egy rövid kiruccanás erejéig is ideális programot jelenthet.

Image #0

Kőszegtől egy karnyújtásra, Burgenland tartományban található a gyönyörű Léka, azaz Lockenhaus vára, festői környéken. A Kanizsai, a Nádasdy és az Esterházy család birtoka is volt, majd Paul Anton Keller osztrák író kezébe került. A jó állapotban fenntartott várban szálloda is működik, izgalmas program az ódon falak között tölteni egy-két éjszakát.

Fotó: Wikipedia/C.Stadler/Bwag

Image #1

Fraknó, vagyis Forchtenstein vára ugyancsak Burgenland tartományban, mégpedig Sopron közelében van. Az 1317-ben épült várat az Esterházyak építették át, ma is a család tulajdonában áll. Kiállításoknak és rendezvényeknek ad otthont az épület, és étterem is működik benne.

Fotó: Westend61 / Getty Images Hungary

Image #2

Európa egyik legnagyobb erődítménye Hohensalzburg vára, mely Salzburg hangulatos óvárosában csábít felfedező sétára egész évben. A 11. században épült, majd egyre bővített vár a Festungsbergen magasodik, ahonnan mesés panoráma nyílik a környékre is.

Fotó: DaveLongMedia / Getty Images Hungary

Image #4

Alsó-Ausztria gyöngyszeme Kreuzenstein vára, melynek története a 12. századig nyúlik vissza. Grófi családok birtoka volt mindig, bár a világháborúban némi kárt szenvedett, napjainkban pedig kedvelt turisztikai helyszín, és filmeket is forgattak falai között. A Bécstől 23 kilométerre található, Leobendorfhoz tartozó vár vezetett túrán járható be tavasztól őszig.

Fotó: fotofritz16 / Getty Images Hungary

Image #5

Kufstein neve sokak számára várbörtönéről lehet ismerős, ahol több magyar, a Habsburgok ellen fellépő politikai elítélt raboskodott, többek közt Wesselényi Miklós, Batsányi János, Kazinczy Ferenc és Teleki Blanka is. A hírhedt Császár-torony és a vár is érdemes a megtekintésre: Tirolban található, így hosszabb túra esetén ideális választás.

Fotó: Xantana / Getty Images Hungary

Image #6

A vulkanikus eredetű sziklákra emelt Riegersburg vára Stájerország csodás látnivalója. A középkori erőd Szentgotthárdtól nem messze található, és a Liechtenstein-ház tulajdonában áll. Állandó és időszakos kiállítások is megtekinthetők a falai között.

Fotó: Photofex / Getty Images Hungary

Image #7

Rosenburg vára Alsó-Ausztria képeslapra illő nevezetessége, egy, a Kamp folyó fölötti sziklára épült meg. A reneszánsz stílusú kastély ma pazar állapotban, több kiállítással várja a látogatókat tavasztól őszig. Kulturális rendezvényeket, középkori lovagi tornákat, bemutatókat is tartanak alkalmanként itt.

Fotó: darklord_71 / Getty Images Hungary

Image #8

A stájerországi Herberstein-kastély álomszép környezete rabul ejti az embert: a gyógynövény- és virágoskertjéről, valamint vadasparkjáról is híres birtok ideális program a természetbarátok és a művészet kedvelői számára egyaránt. Bruno Gironcoli osztrák avantgárd szobrász alkotásai is megtekinthetők itt.

Fotó: Wikipedia/Wolfgang Glock

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

 

Hír megosztása

Most népszerű

Hasonló hírek
Related

Háború óta először beszél Ukrajna és Kína.

Összefoglaló: ukrajnai elnök és a kínai elnök az orosz-ukrán konfliktusról...

Kínos pillanatok: Megalázták Fodor Zsókát az RTL Klub stúdiójában

A színésznő próbálta humorosan kezelni a helyzetet. Kellemetlen pillanatoknak lehettek...

Meghalt a szigetszentmiklósi akkumulátorgyárban történt tűz egyik sérültje

Március 14-én tűz keletkezett a szigetszentmiklósi, akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó üzemben. A...

„Egyetlen tonna ukrán gabona sem fog Lengyelországban maradni” – itt a megállapodás

Lengyelország és Ukrajna megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról...
%d