0.7 C
Budapest

Elon Musk titkos tervei és X-aktái: a Twitter nem létezik többé!

Dátum:

A Twitter vállalat nincs többé. Ugyanis a legnagyobb csendben fuzionált az X Corp. nevű, újonnan alapított fedőcéggel. Ez az esemény aztán azonnal találgatásokat indított el arról, hogy Elon Musk mit tervez a közösségimédia-platformmal.

A Twitter szinte a fű alatt, síri csendben olvadt bele az X Corp. vállalatba. Ez a tény meglehetősen furcsa módon került felszínre. Egy április 4-i keltezésű dokumentum bizonyítja, amelyet egy kaliforniai bíróságon nyújtottak be a konzervatív aktivista, Laura Loomer által tavaly a vállalat és annak korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey ellen indított perhez – írja a Los Angeles Times. A dokumentumban pedig a Twitterről az szerepelt, hogy beleolvadt az X Crop.-ba, és „no longer exist”, azaz „nem létezik többé”.

Akkor most épül az X?

Egyelőre nem világos, hogy a változás mit jelent a Twitter számára, amely átfogó átalakításon ment keresztül, amióta Musk tavaly 44 milliárd dollárért (18 ezer milliárd forintért) megvásárolta a céget. A milliárdos tulajdonos a múltban azt sugallta, hogy a Twitter megvásárlása „gyorsítószer” lenne az X – amelyet Musk egy „mindenre kiterjedő alkalmazásnak” nevezett – létrehozásához. Musk kedden egyetlen „X” karakterrel tweetelt a lépésről.

A techmogul bevallotta, hogy az X-et a kínai WeChathez hasonlóvá szeretné tenni. A Tencent Holdings tulajdonában lévő szuperapplikációt sokféle célra használják, például fizetésre, rendezvényjegyek foglalására és üzenetküldésre. Arról azonban csak homályosan nyilatkozott, hogyan illeszkedik majd ez az eszköz kiterjedt üzleti birodalmába, amelynek része az elektromosautó-gyártó óriás, a Tesla és a Space Exploration Technologies, azaz a SpaceX is. Musk tulajdonában van az „X.com” domain is, amely az általa alapított és végül a PayPal-lal egyesített online fizetési vállalat nevét őrzi.

Musk először tavaly áprilisban, a Twitterre tett felvásárlási ajánlatának részeként hozott létre Delaware államban az „X Holdings” név variációjával holdingvállalatot. Az X Corp. azonban március 9-én alakult meg Nevadában, az államban benyújtott feljegyzések szerint. A Twitterrel való egyesülésről a papírokat március 15-én nyújtották be. Musk az elnöke ennek a társaságnak és az anyavállalatának, az X Holdings Corp. nevű cégnek, amelyet szintén a múlt hónapban alapítottak, és amelynek az alaptőkéje 2 millió dollár – derül ki a beadványokból.

Csak találgatások vannak

„Musk létrehozhatna egy anyavállalat-struktúrát, hasonlóan az Alphabethez, ahol az összes cég ez alá tartozna. Nem látom azonban, hogyan tudná az e-kereskedelmet vagy a fizetéseket a Twitterrel megoldani, amikor a nagyobb versenytársai, mint az Alphabet és a Meta is küzdöttek azzal, hogy fogyasztói oldalon mindenre kiterjedő alkalmazássá váljanak” – mondta Mandeep Singh, a Bloomberg Intelligence elemzője.

A lépés heves találgatásokat váltott ki a Twitteren arról, hogy az mit jelent. Musk tweetje órák alatt több mint 13 millió megtekintést kapott. A hírről azért is csak találgatások vannak, mert a Twitternek már nincs médiakérdésekkel foglalkozó csapata, a Bloomberg News kérdéseire sem válaszoltak. A Twittert az ügyben képviselő ügyvédi iroda, a Willkie Farr & Gallagher szintén nem reagált azonnal az üzleti hírügynökség megkeresésre. Muskot ismerve azonban előbb-utóbb tweetel majd erről valamit, ami hosszabb egy X-nél. De hogy az X által takart titkát elmondja-e, az kétséges.

Fotó: NorthFoto

Forrás: Blikk / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Hír megosztása

Most népszerű

Hasonló hírek
Related

Háború óta először beszél Ukrajna és Kína.

Összefoglaló: ukrajnai elnök és a kínai elnök az orosz-ukrán konfliktusról...

Kínos pillanatok: Megalázták Fodor Zsókát az RTL Klub stúdiójában

A színésznő próbálta humorosan kezelni a helyzetet. Kellemetlen pillanatoknak lehettek...

Meghalt a szigetszentmiklósi akkumulátorgyárban történt tűz egyik sérültje

Március 14-én tűz keletkezett a szigetszentmiklósi, akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó üzemben. A...

„Egyetlen tonna ukrán gabona sem fog Lengyelországban maradni” – itt a megállapodás

Lengyelország és Ukrajna megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról...
%d