A krémes háromsajtos tészta annyira laktató, hogy már egy tányér teljesen eltelít belőle.
A krémes fogások szerelmesei imádni fogják a háromsajtos tésztát, amelynek a karakterét a különböző típusok mennyei harmóniája adja meg. Ebbe a változatba gorgonzola, trappista és mozzarella kerül, de egy kevés füstölt sajt is nagyon jól áll neki. Miután összedobtad, told a sütőbe, hogy roppanós kéreg piruljon a tetejére.
Háromsajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg száraztészta
- 20 dkg gorgonzola
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg mozzarella
- 4 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
- Előkészítési idő: 20 perc
- Elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le és tedd félre.
A mozzarellát és a trappista sajtot reszeld le és keverd össze. A tejszínt öntsd egy kisebb lábosba, morzsold bele a gorgonzolát, add hozzá a reszelt sajtos keverék kétharmadát, nyomj bele fokhagymát, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, és forrald össze. Amikor a sajt elolvadt benne, húzd le a tűzről.
A főtt tésztát helyezd egy tepsibe, forgasd hozzá a tejszínes öntetet, szórd meg a tetejét a kimaradt reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még tíz percig, amíg szép, ropogós kérge keletkezik.
A karakteres ízű gorgonzola sajt egy vitamindús téli salátát is feldob.
Fotó: Femina / Kercsó Dorottya
Forrás: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!