extra krémes sajtos tészta háromféle sajtból: hús nélkül is jóllaksz tőle

Extra krémes sajtos tészta háromféle sajtból: hús nélkül is jóllaksz tőle

A krémes háromsajtos tészta annyira laktató, hogy már egy tányér teljesen eltelít belőle.

A krémes fogások szerelmesei imádni fogják a háromsajtos tésztát, amelynek a karakterét a különböző típusok mennyei harmóniája adja meg. Ebbe a változatba gorgonzola, trappista és mozzarella kerül, de egy kevés füstölt sajt is nagyon jól áll neki. Miután összedobtad, told a sütőbe, hogy roppanós kéreg piruljon a tetejére.

Háromsajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg száraztészta
  • 20 dkg gorgonzola
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 4 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 mokkáskanál szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le és tedd félre.

A mozzarellát és a trappista sajtot reszeld le és keverd össze. A tejszínt öntsd egy kisebb lábosba, morzsold bele a gorgonzolát, add hozzá a reszelt sajtos keverék kétharmadát, nyomj bele fokhagymát, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, és forrald össze. Amikor a sajt elolvadt benne, húzd le a tűzről.

A főtt tésztát helyezd egy tepsibe, forgasd hozzá a tejszínes öntetet, szórd meg a tetejét a kimaradt reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még tíz percig, amíg szép, ropogós kérge keletkezik.

A karakteres ízű gorgonzola sajt egy vitamindús téli salátát is feldob.

Fotó: Femina / Kercsó Dorottya

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

 

Exit mobile version