1.4 C
Budapest

Ez a hordozható monitor megmutatja, hogyan nézhetnek ki a jövő táblagépei

Dátum:

A Ricoh bemutatott egy olyan hordozható monitort, amely egy egyedülálló értékesítési szempontnak köszönhetően kiemelkedik a zsúfolt piacról: képes vezeték nélkül tükrözni egy másik eszköz (táblagép, okostelefon, asztali számítógép vagy laptop) tartalmát.

A Nikkei Asia szerint a Ricoh egy tokiói székhelyű startuppal, a Team S nevű, volt Sharp-alkalmazottakból alakult céggel együttműködve fejlesztette ki az SSE (Smart Streaming Engine) nevű technológiát, amely a Miracast kétirányú változatának tűnik, 100 ms késleltetéssel, ami elég a mindennapi termelékenységi feladatokhoz (videokonferencia, böngészés, irodai munka), de valószínűleg nem elég jó a játékhoz.

Mindent tükrözni tud

A 150BW hordozható monitor egy hagyományos táblagéphez hasonló interaktív kijelzővé válik, 15,6 hüvelykes képátlóval, és mindössze 715 grammot nyom. Nincs szükség extra alkalmazásokra, mivel a táblagép közvetlenül szinkronizálódik az okostelefonnal (nem világos egyelőre, hogy ez képernyőtükrözés-e, és hogy zárolt készülékkel is használható-e). A monitor azonban nem olcsó, Japánban körülbelül 690 dollárba kerül, így egyelőre legfeljebb potenciális jelölt azok számára, akik üzleti monitorra vágynak.

Fizikailag a készüléknek nagy kerete van, full HD OLED panellel, állvánnyal és beépített 3,74 Ah-s akkumulátorral. Van egy pár hangszórója és két USB-csatlakozója is, azaz a felhasználók USB Type-C kábelen keresztül is csatlakozhatnak. Egyszerre akár öt kijelző is csatlakoztatható egy készülékhez (az egyik érintésvezérlésű lesz).

Egy virtuális okostelefon is készül

A Ricoh 150BW az aktív stylus tollakkal is kompatibilis, így ideális a grafikusok vagy egyáltalán bárki számára, aki kézzel írott bevitelt szeretne digitalizálni. A Nikkei jelentése azzal a nagyon optimista reménnyel zárul, hogy „a technológia további fejlődése a nagy sebességű 5G hálózatokkal párosulva kikövezheti az utat, hogy ezek a monitorok lényegében az okostelefonok helyébe lépjenek”.

A Team S a jelek szerint egy virtuális okostelefon koncepcióján dolgozik a felhőben még idén, ami rejtélyesen hangzik. Lehet, hogy ez a vékonykliensek táblagépes változata egy virtuális asztallal, amely valahol egy adatközpontban található? – teszi fel a kérdést a TechRadar.

Erre aztán azzal válaszol is, hogy ezen a magasröptű ambíción túl reális lehetőség, hogy a Team S licencelheti a technológiát olyan táblagépgyártóknak, mint a Huawei vagy a Samsung, illetve más hordozható monitorgyártóknak (LG, Viewsonic), így a táblagépeket hordozható monitorokká alakíthatják és fordítva, anélkül, hogy harmadik féltől származó alkalmazásokra lenne szükség.

Fotó: Ricoh

Forrás: Blikk / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Hír megosztása

Most népszerű

Hasonló hírek
Related

Háború óta először beszél Ukrajna és Kína.

Összefoglaló: ukrajnai elnök és a kínai elnök az orosz-ukrán konfliktusról...

Kínos pillanatok: Megalázták Fodor Zsókát az RTL Klub stúdiójában

A színésznő próbálta humorosan kezelni a helyzetet. Kellemetlen pillanatoknak lehettek...

Meghalt a szigetszentmiklósi akkumulátorgyárban történt tűz egyik sérültje

Március 14-én tűz keletkezett a szigetszentmiklósi, akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó üzemben. A...

„Egyetlen tonna ukrán gabona sem fog Lengyelországban maradni” – itt a megállapodás

Lengyelország és Ukrajna megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról...
%d