0.7 C
Budapest

Határőrök maffiájára csaptak le a magyar-román átkelőn

Dátum:

A határrendészek a szolgálataik során rendszeresen korrupciós bűncselekményeket követtek el azzal, hogy az átkelőhelyen átutazóktól vesztegetési pénzt fogadtak el, majd a pénzt a szolgálat leteltével elosztották.

Az üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozásban újabb öt határrendész és két civil személy őrizetét rendelték el a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn.

A megalapozott gyanú lényege szerint a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen korrupciós bűncselekményeket követtek el azzal, hogy az átkelőhelyen átutazóktól vesztegetési pénzt fogadtak el, majd az összegyűjtött készpénzt a szolgálatot követően egymás között elosztották – írták.

A közlemény szerint az ügyészség a március 7-én tartott bűnügyi akció után hétfőn kilenc helyszínen „újabb összehangolt eljárási cselekményeket folytat, amelynek célja részben bizonyítási eszközök megszerzése, részben pedig vagyonelkobzás alá eső vagyon megtalálása és biztosítása”.

Az összehangolt akcióban az ügyészség felkérésére részt vesz a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, továbbá a Hajdú-Bihar, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

A nyomozás korábbi szakaszában gyanúsítottként kihallgatott személyek közül két fő bűnügyi felügyeletét és további 16 hivatalos személy letartóztatását rendelte el a bíróság, amely utóbbi kényszerintézkedést ügyészi indítványra három hónappal hosszabbított meg a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa – zárul az ügyészség közleménye.

Nyitókép: MTI/AP
Forrás: Infostart.hu / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Hír megosztása

Most népszerű

Hasonló hírek
Related

Háború óta először beszél Ukrajna és Kína.

Összefoglaló: ukrajnai elnök és a kínai elnök az orosz-ukrán konfliktusról...

Kínos pillanatok: Megalázták Fodor Zsókát az RTL Klub stúdiójában

A színésznő próbálta humorosan kezelni a helyzetet. Kellemetlen pillanatoknak lehettek...

Meghalt a szigetszentmiklósi akkumulátorgyárban történt tűz egyik sérültje

Március 14-én tűz keletkezett a szigetszentmiklósi, akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó üzemben. A...

„Egyetlen tonna ukrán gabona sem fog Lengyelországban maradni” – itt a megállapodás

Lengyelország és Ukrajna megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról...
%d