1.4 C
Budapest

Ígértük, hogy folytatjuk, folytattuk – Klíma

Dátum:

Előző cikk a témában

Nir Shaviv napfizikus és Jan Veizer geológus professzorék kielemezték az elmúlt 500 millió év napszél aktivitásának összefüggést a hőmérséklet változáséval. Megdöbbentő korreláció van a két paraméter között: amikor az egyik fönt van, a másik lent. És mindig. És 500 millió évig, vagy akár még tovább!

500 millió év

Egy furcsa leágazása lehet a történetnek az is, hogy a szaktudomány milyen élénken ostorozza az asztrológiát! Persze most nem a bulvár sajtó szerelmi horoszkópjára gondolunk! Fő érvük az asztrológia ellen az, hogy miféle hatása lehet egy bolygónak a Földön, amikor olyan messze van? Nem is hatásra gondol egy asztrológus persze, hanem egy bonyolult rendszer szinkron jelenségeire.

nir shaviv
Nir Shaviv

Mit szól a tudomány ahhoz, hogy pont a tudomány eszközeivel csillagászatilag is hatalmas távolságokban gerjesztett jelenségek, amikből összeáll a kozmikus sugárzás, és a Nap összjátékának hatására milyen lesz az éghajlat a Földön? Ez illetlenség!

No de térjünk vissza: Ha ilyen nyilvánvaló tévedés az éghajlat változással összekötni a CO2 változást a Földön, akkor miért tudta Al Gore ezt olyan briliánsan használni? Leszámítva azt az apró tényt, hogy nem ez volt előbb és az lett utána, hanem az volt előbb és ez lett utána – ezt a 2. cikkünkben már elemeztük.

Ehhez vissza kell térnünk a Naphoz, melyet legközelebb meg is teszünk.

Előző cikk a témában

Gyuri
Gyuri
Szervusztok! Kiskoromban matematikus diplomát szereztem, aztán elöntött a számítástechnika árja. Fejlesztettem is, szerveztem is, tanítottam is - itthon és Európa, Amerika és Ázsia sok helyén. Ja, és van 4 gyerekem, akik tök jó fejek!

Hír megosztása

Most népszerű

Hasonló hírek
Related

Háború óta először beszél Ukrajna és Kína.

Összefoglaló: ukrajnai elnök és a kínai elnök az orosz-ukrán konfliktusról...

Kínos pillanatok: Megalázták Fodor Zsókát az RTL Klub stúdiójában

A színésznő próbálta humorosan kezelni a helyzetet. Kellemetlen pillanatoknak lehettek...

Meghalt a szigetszentmiklósi akkumulátorgyárban történt tűz egyik sérültje

Március 14-én tűz keletkezett a szigetszentmiklósi, akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó üzemben. A...

„Egyetlen tonna ukrán gabona sem fog Lengyelországban maradni” – itt a megállapodás

Lengyelország és Ukrajna megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról...
%d