Így készül a legfinomabb házi bodzaszörp

Így készül a legfinomabb házi bodzaszörp

Ez a frissítő szörp tavasz végén mindent visz. Csodás ízét kihagyni vétek!

Hamarosan virágzik a bodza, kétségtelenül az egyik legfinomabb üdítőitalt készítheted el belőle. A természet ajándéka, a bodzavirág ennek a mennyei frissítőnek az alapja, ezekben a hetekben könnyen gyűjthetsz belőle. Teának, szörpnek fantasztikus. Nem csak szuper az íze, de immunerősítő és köhögéscsillapító hatása miatt is érdemes fogyasztani. Íme a recept!

Bodzaszörp

Hozzávalók:

  • 25 fej bodzavirág
  • 3 db kezeletlen citrom
  • 1 db kezeletlen narancs
  • 75 dkg cukor
  • 1 tk citromsav

Így készítsd el:

  1. Tedd a bodzavirágokat a narancs és a citromok héját egy nagyobb tálba vagy uborkás üvegbe.
  2. Forralj fel 1,5 liter vizet, és öntsd a citromos bodzára. Fedd le konyharuhával, és hagyd állni egy éjszakára.
  3. Másnap szűrd át a bodzalevelet, és öntsd át egy lábosba. Add hozzá a cukrot, a citromok és a narancs kifacsart levét, illetve a citromsavat.
  4. Lassú tűzön melegítsd fel, hogy a cukor feloldódjon, majd pár percig forrald is a szirupot. Tölcsérrel steril üvegekbe töltsd át a meleg szörpöt és jól zárd le.
    Hidegen, szódával hígítva fogyaszthatod! Isteni lesz! 

 

Fotó: Shutterstock

Forrás: Ripost / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!