10.6 C
Budapest

KIMszámíthatatlan! – Depressziós, sír és italba menekül az észak-koreai diktátor: „Iszik, de rengeteget, mint a gödény, úgy nyeli”

Dátum:

Nyilvánosan sírva fakad, megállás nélkül iszik a kapuzárási pánikban szenvedő Kim Dzsongun, aki bizony nem viseli jól, hogy közelít a 40-hez. A szakértő szerint egy őrülttől bármi kitelik.

Gyakorlatilag időzített bomba lett az észak-koreai diktátor. Eddig se fogta vissza heves vérmérsékletét Kim Dzsongun, de amióta január elején betöltötte 39. életévét, valósággal depresszióba zuhant, magába fordult, nem hajlandó nyilvánosan mutatkozni. Titkosszolgálati jelentések számolnak be arról, hogy a kommunista vezető életközepi válságban szenved, az ideje nagy részét önsajnálattal tölti. És ami a legrosszabb, közben megállás nélkül iszik, egyre többet dohányzik, a rengeteg alkoholt pedig falási rohamokkal kompenzálja. Mint egy nagy gyerek, olykor rátör a sírás, teljesen mindegy, ki van körülötte és mi történik, valósággal tombolni kezd, szakértők szerint egyértelműen labilissá vált érzelmileg.

Úgy hallottam, gyakran sírva fakad, miután sokat ivott. Nagyon magányosnak érzi magát és ez rendkívül nyomasztja, úgy érzi, hatalmas nyomás alatt áll. Finom, jó minőségű italokat iszik, de rengeteget, mint a gödény, úgy nyeli” – fogalmazta meg aggályait a brit Telegraphnak Csoj Dzsinvuk, a dél-koreai Szöulban élő, észak-koreai származású tudós.

A titkosszolgálati beszámolók arra is kitérnek, hogy ha Kim mégis elhagyja vonszani luxuspalotáját, viteti magával a saját vécéjét is, nehogy a kémek nyomok után kutassanak bélsarában. A hírszerzők pedig amiatt aggódnak, nehogy a kommunista vezető mentális gondjai katasztrófához vezessenek. Tavaly ballisztikus és cirkáló rakétákból álló flottát is lőtt ki – köztük egy több mint 9300 mérföldes hatótávolságú nukleáris robbanófejet –, egészen közel az Egyesült Államok szárazföldi területéhez. Szomszédját pedig folyamatosan fenyegeti, ahogy Japánt is.

02 o korea MTI-EPA Ahn Jung Dzsun 02 o korea MTI-EPA Ahn Jung Dzsun

– Főleg az év végén tesztelte rakétáit Észak-Korea, egyes jelentések szerint nukleáris fegyvertámadást szimuláltak. Észak- és Dél-Korea között folyamatos a feszültség, gyakorta lőnek egymás irányába és mindkét ország vádolja a másikat a tengeri határvonal megsértésével. Lehet mondani, hogy Észak-Korea egy rettentő szegény ország, járványok sújtják, a csőd szélén áll, ezért biztosan nem vállalna egy előre elvesztett háborút. De egy őrült diktátor hiheti azt, hogy majd egy győztes háborúval rángatja ki országát a nyomorból. De nagy tétben nem fogadnék, hogy valóban képes volna háborúba taszítani az országát – értékelt lapunknak Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.

A volt diplomata szerint, bár látszólag Kim szeszélye diktál, „egy diktatúra sem mindig az, aminek tűnik: ha fékek és ellensúlyok nincsenek is, de rendszerhez, komoly protokollhoz igazodik a személyzet, nem megy minden az ő kénye-kedve szerint” és még „egy diktátort is el lehet távolítani egy eltévedt golyóval”.

A jelentések szerint Kim a depressziója mellett komoly egészségügyi gondokkal is küzd , túlsúlyossá vált az evési kényszere miatt. Orvosai gyakori edzést javasoltak, de ezeket a tanácsokat a diktátor következetesen figyelmen kívül hagyja, annak ellenére, hogy az egészsége már őt magát is aggasztja: apja, Kim Dzsong Il ugyanis szívelégtelenségben halt meg 2011-ben, 69 éves korában, három évvel előtte pedig sztrókot kapott és szintén nem vetette meg az italt, főleg a konyakot szerette.

Kim Dzsongun célja nagyon egyszerű, évtizedekkel később haljon természetes halált a saját palotájában, hiszen élete végéig hatalomban akar maradni” – állapított meg Andrej Lankov, a szöuli Kookmin Egyetem professzora, akit a Telegraph idézett.

Miközben Észak-Koreán most is egy rejtélyes légúti járvány söpör végig, a mínusz 30 fokos hideg miatt tízezrek halhatnak meg, tömegeket fenyeget éhhalál, Kim Dzsongun a legnagyobb luxusban él vonszani palotájában, aminek több úszómedencéje, sportpályája is van, birtoka alatt sínpálya húzódik, földalatti vonata oda viszi, ahová csak akarja.

Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS

Forrás: Blikk / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Hír megosztása

Most népszerű

Hasonló hírek
Related

Íme, Tutanhamon családja: feltételezett lányait is megtalálták sírjában 18+

A fáraó családtagjai közt feltételezett gyermekeire is rábukkantak. Semmi kétség,...

Teherautó gázolt halálra egy nőt Kisszállásnál

Az idős női áldozat a rendőrségi jelentés szerint a...

Kiszivárgott Vlagyimir Putyin háborús terve – és semmi jót nem ígér

Nemrég kiszivárgott, hogy mit mondott Vlagyimir Putyin egyik legközelebbi...
%d bloggers like this: