CUKKINIS CSIRKEMELL SÁRGARÉPÁVAL, TEJSZÍNNEL

Kiváló nyári – és őszi étel ez a cukkinis csirkemell sárgarépával, tejszínnel. A tejszín nem nyomja el a zöldségeket, viszont nagyon jó ízt ad neki, miközben az egész könnyed marad. Akár további köret nélkül is fogyasztható, a cukkinivel és a sárgarépával ez a csirkemell teljes értékű étel. De ha úgy tetszik, akkor bármilyen hagyományos köret, […]

Így készül a legfinomabb házi bodzaszörp

Ez a frissítő szörp tavasz végén mindent visz. Csodás ízét kihagyni vétek! Hamarosan virágzik a bodza, kétségtelenül az egyik legfinomabb üdítőitalt készítheted el belőle. A természet ajándéka, a bodzavirág ennek a mennyei frissítőnek az alapja, ezekben a hetekben könnyen gyűjthetsz belőle. Teának, szörpnek fantasztikus. Nem csak szuper az íze, de immunerősítő és köhögéscsillapító hatása miatt […]

Tudományos magyarázat arra, hogy miért imádjuk a bacont

Bacon a fürdőben, a hálóban és a gyógyszeres szekrényben???? Nincs is jobb a grillpartikon a baconbe tekert zöldségeknél, ugye? Vagy egy kiadós rántottás, baconös reggelinél. Akármivel is párosítjuk, a bacon egy megunhatatlan étel. És hogy vajon miért is van ez így? Bármilyen meglepő is, erre létezik tudományos válasz. Egymást érik a gasztro forradalmak, jól ismert […]

Ezek a magyarok kedvenc süteményei

Letaszíthatatlan a trónról a zserbó! Véget ért a „Mit eszik az ország?” nagy sütifelmérése, ami megmutatja, mely finomságok a magyarok kedvencei. A kutatás azt is vizsgálta, hogy hol szerezzük be a süteményeket, hol keresünk az elkészítésükhöz recepteket, milyen típusú tésztát fogyasztunk szívesebben, illetve ízek vonatkozásában merre húz a szívünk. A „Mit eszik az ország?” sütifelmérésén […]

A fagylalt általában tejből vagy tejporból, cukorból, tojásból, különféle ízesítőkből és adalékanyagokból készül, de a magyar fagyi nem!

Riminiben, a legnagyobb olasz fagylaltkiálításon mutathatta be a tudományát hamarosan Fazekas Ádám cukrászmester, akinek pisztáciafagyija megnyerte az idei világbajnokságot. Januártól itthon is több helyszínen találkozhatunk a teljesen adalékmentes alapanyagokból készült fagyival. Fazekas Ádám fagylaltja 2021. december 2-án hozta el az első díjat a Gelato Festival World Masters nevű versenyen, amit joggal nevezhetünk fagyik világbajnokságának. A “pisztácia gyümölcse” tarolt Rómában, […]

Exit mobile version