zelenszkij kirúgta ukrajna budapesti nagykövetét
(Borítókép: Ljubov Nepop. Fotó: Marjai János / MTI)

Zelenszkij kirúgta Ukrajna budapesti nagykövetét

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton rendeletben rúgta ki Ljubov Nepopot Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének tisztségéből, írja a Mandiner.

Az Izvesztyija információja szerint valóságos tisztogatási hullám vette kezdetét az ukrán diplomáciában: Ljubov Nepopon kívül visszahívták Andrij Melnyik németországi, Vjacseszlav Jacjuk norvégiai és Jevgenyija Perebijnosza csehországi nagykövetet is.

Nepop korábban azzal került be a hírekbe, hogy kritizálta Orbán Viktor politikáját: nem értette, hogy a magyar miniszterelnök miért nem nyújt katonai segítséget keleti szomszédjának. A felfokozott érzelmi hangulatba kerülő diplomata könnyek között jelentette ki:

Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz

Nepop néhány nappal később újra felszólította a magyar kormányt, hogy nyújtson több támogatást Ukrajnának, mert szerinte Magyarország csak úgy maradhat ki a háborúból, ha segíti országát a konfliktusban.

Meg lehet sértődni azon, hogy túl határozottan kérjük a segítséget, és erre hivatkozva megtagadni a további segítséget. Ehelyett azonban egyszerűen csak gondoljanak bele, mit él át nap mint nap Ukrajna és minden polgára

– jelezte Nepop.

 

(Borítókép: Ljubov Nepop. Fotó: Marjai János / MTI)

Forrás: Index / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!