frisshireink logo
ukraine,and,china,flag,on,a,blue,sky,background,,banner

Háború óta először beszél Ukrajna és Kína.

Összefoglaló:

ukrajnai elnök és a kínai elnök az orosz-ukrán konfliktusról beszélve, megerősítették a két ország közötti barátságot, és folytatták a gazdasági és politikai kapcsolatok bővítésére irányuló tárgyalásokat. Ukrajna úgy érzi, hogy szükség van a külföldi befektetésekre és a politikai támogatásra az orosz-ukrán konfliktus megoldásának előmozdítása érdekében, és reméli, hogy a két elnök telefonos megbeszélése leegyszerűsítheti e folyamatot.

Teljes:

Az Ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij telefonon beszélt Kínai kínai elnök, Xi Jinpinggel, a napokban zajló orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban. A hívás a két ország közötti baráti kapcsolat megerősítése érdekében történt.

Ukrajna és Kína közötti kapcsolatok az elmúlt években jelentős előrelépést értek el, különösen a gazdaság területén, ahol a két ország közötti kereskedelem összemelegítése nélkülözhetetlen a Kínai gazdaság jövőbeli sikereihez. Az elnökök arról beszéltek, hogy tovább kell bővíteni a gazdasági és politikai kapcsolatokat az országok között, és segíteni Ukrajna különböző területein zajló konfliktusok megoldását, hogy biztosítsák az ország stabilitását a jövőben is.

Az Ukrajnával kapcsolatban álló országok közül Kína az egyik legfontosabb partner. Kína Az Amszterdami Statisztikai Intézet szerint 2019-ben Ukrajna második legnagyobb kiviteli partnere volt Kínának. Ukrajna felkutatásában gazdag ásványkincsek és a táj gazdag természeti erőforrásai kínálkozó lehetőségeket biztosítanak Kína számára.

Az elmúlt hónapokban azonban az orosz-ukrán konfliktus miatt Ukrajna nyomás alatt van, azzal a veszéllyel, hogy az ország gazdasága károsodhat. Ezért Ukrajna keresi a külföldi befektetéseket és a politikai támogatást a helyzetre adott válaszként.

Az elnöki összeköttetés Xi Jinpinggel a két ország közötti barátság megerősítése, valamint a gazdasági és politikai kapcsolatok további bővítése céljából történt. Ukrajna keresi az országok támogatását az orosz-ukrán konfliktus megoldására, és remélik, hogy az elnöki hívás folytatása hozzájárulhat ehhez a folyamathoz.

Híreink