Olasz paradicsomos húsgombóc zöldfűszerekkel: spagetti mellé vagy szendvicsbe is tökéletes

olasz paradicsomos húsgombóc zöldfűszerekkel: spagetti mellé vagy szendvicsbe is tökéletes

Az olasz paradicsomos húsgombóc tálalható tésztára, megpakolhatod vele a szendvicsedet, de önmagában, egytálételként is jól működik. Mint olyan sok olasz étel, a paradicsomos húsgombóc is amerikai közvetítéssel hódította meg a világot. Az olasz bevándorlók magukkal vitték a tengerentúlra az otthoni kedvenceiket, ezeken kicsit még csavartak a kinti ízlésnek megfelelően, hogy az így kapott fogások utána […]

Tésztába tekeri a darált húst, majd elkészíti a világ legfinomabb hústekercsét!

tésztába tekeri a darált húst, majd elkészíti a világ legfinomabb hústekercsét!

Húsimádók, figyelem! A következőkben egy csodás, házias finomság receptjét ismertetjük, ahol a főszerep a húsé lesz. Ha elkészítjük ezt a fogást, akkor ezentúl bátran tehetjük az ünnepi asztalra is, hiszen senki sem fog tudni ellenállni egy ilyen különlegességnek. Hozzávalók: 50 g vaj 1 fej, apróra vágott hagyma 1 cikk fokhagyma 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem […]

Extra krémes rakott krumpli szalonnával sütve: így biztos, hogy nem szárad ki

extra krémes rakott krumpli szalonnával sütve: így biztos, hogy nem szárad ki

A szalonnával rakott krumpli sok-sok tejföllel és a tetejére pirított sajttal felejthetetlen egytálétel. A rakott krumpli szalonnával rétegezve is mennyei fogás, amit gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek. Tegyél rá fehérborban melegített tejszín-tejföl keveréket, és szórd meg az egészet bőven reszelt sajttal! Szalonnás rakott krumpli Hozzávalók 4 személyre 1 kg krumpli 25 dkg füstölt szalonna 15 […]

Vajpuha sertéskaraj citromos pácban: a munka nagy részét bízd a sütőre

vajpuha sertéskaraj citromos pácban: a munka nagy részét bízd a sütőre

Citromos pácban érlelve nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető a puha sertéskaraj. A sült sertéskarajnak különösen jól áll a citromos pác. A hozzávalók nagy részét talán meg is találod a hűtődben és a kamrádban, így akkor is jól jön ez a recept, ha nem volt időd vásárolni előtte. Mielőtt beteszed a húsokat a sütőbe, piríts rájuk […]

Olcsó töltött krumpli darált hússal: kevés hús kell hozzá, mégis laktató

olcsó töltött krumpli darált hússal: kevés hús kell hozzá, mégis laktató

Számtalan módon készítheted a héjában sült, töltött krumplit: ebbe a változatba szaftos, zöldséges, darált húsos ragu kerül. A darált hússal töltött krumpli olcsó, mégis laktató fogás. Ha szereted a pásztorpitét, ez a változat is ízleni fog, mert a ragu ennek a receptje alapján készül. A ragut érdemes minél tovább kis lángon gyöngyöztetni, hogy az ízei […]

Így készül a vasalt csirkecomb: egy egyszerű trükkel marad szaftos a belseje

Így készül a vasalt csirkecomb: egy egyszerű trükkel marad szaftos a belseje

A vasalt csirkecomb egy egyszerű technikának köszönheti fantasztikus állagát: kívül ropogós, belül szaftos, és néhány perc alatt elkészül. A vasalt csirkecomb készítésének lényege, hogy a serpenyőben piruló húsdarabokat egy másik, nehéz lábos segítségével “kivasaljuk”. A hús így kívül ropogósra sül, belül pedig jó szaftos marad. Csirkecombfilét használj hozzá, amit előre csomagolva is kapsz a boltban, […]

Sütőben sült rántott csirkeszárnyak: ha így készíted, a gyomrot sem terheli meg

sütőben sült rántott csirkeszárnyak: ha így készíted, a gyomrot sem terheli meg

Ha sütőben sütöd ki a rántott csirkeszárnyat, nem fogja magát teleszívni olajjal, de így is finom ropogós lesz. Érdemes a rántott csirkeszárnyakat nem bő olajban, hanem sütőben sütni. A panír így is ropogós lesz rajta, ugyanakkor nem terheli meg a gyomrot, és szellőztetni is kevesebbet kell majd utána. A csirkeszárnyakhoz még evőeszközre sem lesz szükséged: […]

Filléres ukrán krumplis palacsinta hagymával: így készül a híres deruni

filléres ukrán krumplis palacsinta hagymával: így készül a híres deruni

Az ukránoknak is megvan a maguk krumplis palacsintája: keleti szomszédaink változatát deruninak hívják, és hagyma is kerül bele. Az ukrán krumplis palacsinta, vagyis a deruni nagyon hasonlít a nálunk megszokott tócsnira, csak hagyma is kerül a masszájába. Ha van a reszelődnek csillagos lyukú oldala, azon reszeld le a hagymát és a krumplit. Ukrán krumplis palacsinta […]

Savanyú káposzta darált hússal együtt sütve: így készítve nem hizlal

savanyú káposzta darált hússal együtt sütve: így készítve nem hizlal

Ha a savanyú káposztát darált hússal egybesütve készíted, mindenki megnyalja majd a tíz ujját utána. A darált húsos savanyú káposzta abban különbözik egy jóféle klasszikus rakott káposztától, hogy a hús paradicsomos lében puhul, rizs viszont nem kerül az ételbe. Így, üres szénhidrátok nélkül kevésbé hizlal, viszont ugyanolyan finom, laktató. Használhatsz hozzá csirkéből vagy pulykából készült […]

Filléres fokhagymás sült krumpli tepsiben sütve: tökéletes téli köret

filléres fokhagymás sült krumpli tepsiben sütve: tökéletes téli köret

A tepsiben sült fokhagymás sült krumpli kevés olajjal készül, és köretként vagy önmagában is megállja a helyét. Érdemes tepsiben sütni a fokhagymás sült krumplit, mert így kevésbé szívja tele magát zsiradékkal, a lakás sem fog úszni az olajszagban, és amíg pirul, nyugodtan foglalkozhatsz mással is. Sült húsok vagy zöldségek mellé tökéletes köret, ráadásul még ma […]