3 olcsó húsvéti leves, amit gyorsan elkészíthetsz

3 olcsó húsvéti leves, amit gyorsan elkészíthetsz

Összegyűjtöttünk három egyszerű és gyors húsvéti levest, könnyedén tálalhatod az ünnepek alatt. Mutatjuk a recepteket.

1. Salátaleves

Fotó: mindmegette

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta
  • 1 szelet húsos szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek  20%-os ecet
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor

Így készítsd el:

  1. Vágd apróra a fokhagymát, a salátát cafatokra kell tépni, a szalonnát kockázd fel.
  2. Nagy fazékban hevíts olajat, és tedd bele a szalonnát. Félig aprítsd meg, majd add hozzá a fokhagymát is. A kettőt együtt tovább pirítsd, majd mielőtt megpirulna a fokhagyma, húzd félre a fazekat a tűzről.
  3. Tedd rá a salátacafatokat, sózd és jól keverd meg az egészet. Tedd vissza a tűzre és addig dinszteld, amíg összeesik a saláta, közben néha kevergesd. Amikor összeesett, engedd fel vízzel és kb. 40 percen keresztül főzd egy kissé félrehúzott fedő alatt.
  4. Miközben fő a saláta, készítsd el a tejfölös ízesítést. Egy kis tálba tejfölt, cukrot és tojás sárgáját keverj össze. A levesből merj hozzá 1-2 merőkanálnyi levet és hagyd hűlni, majd amikor már eléggé lehűlt keverd össze.
  5.  A megfőtt levesről vedd le a fedőt, majd az edényt hideg vízzel félig engedett mosogatóba tedd bele és hűtsd le.
  6. Ha lehűlt a leves, öntsd bele a felhígított tejfölös alapot és jól keverd el. Önts bele 2 ek ecetet. Ízlés szerint még adj hozzá sót.

Jó étvágyat!

2. Sonkaleves

Fotó: mindmegette

Hozzávalók:

  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zsálya
  • 10 dkg sonka
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 0,5 l tej
  • 0,5 l húsleves
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín

Így készítsd el:

  1. A zöldfűszereket mosd meg és vágd fel apróra. Valamint a főtt sonkát is kockázd fel.
  2. A vajat olvaszd fel, pirítsd meg rajta a lisztet. Öntsd fel tejjel, a húslevessel és a borral, majd forrald fel.
  3. A tejszínnel, sóval, borssal és egy csipet cukorral ízesítsd. A zöldfűszereket keverd a levesbe, de már ne forrald tovább. Csészékbe szedheted a levest és szórd meg a sonkakockákkal. Vajas pirítóssal kínálhatod.

Jó étvágyat!

3. Köménymagos tojásleves

Fotó: mindmegette

Hozzávalók:

  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 6 db tojás
  • 1 ek ecet

Így készítsd el:

  1. Egy lábasban hevíts olajat, és párold meg benne az apróra vágott hagymát. Amint üveges, húzd le a tűzről, és szórd rá a pirospaprikát és a köménymagot. Add hozzá a babérlevelet és reszeld rá a fokhagymát, sózd, borsozd. Öntsd fel 1 liter hideg vízzel és forrald fel.
  2. Vedd lejjebb a lángot, és folytonos keverés mellett 2 db felvert tojást csurgass bele, majd óvatosan üsd bele a maradék tojást. Ekkor már ne keverd, különben nem maradnak a tojások egyben. 5-6 percig főzd, végül a tűzről levéve csorgasd bele az ecetet.

Jó étvágyat!

Fotó: mindmegette

Forrás: Ripost / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version