Ezek az ételek rendkívül fontosak, ha szép bőrt szeretnél. Belülről teszik feszesebbé, ragyogóbbá az arcot, és késleltetik az öregedést.
Bár arcápoló termékekkel nagyon sokat tehetsz a bőrödért, a valódi bőrápolás igazából a helyes életmóddal kezdődik.
Az egészséges zsírokban, tápanyagokban és vitaminokban gazdag étkezéssel nagyon sokat tehetsz azért, hogy ragyogó, feszes legyen a bőröd.
A legerősebb bőrszépítő ételek
Vannak bizonyos ételek, amelyek rendszeres fogyasztása belülről szépíti meg az arcot, és segít a fiatalos bőrkép megőrzésében, a ráncok megjelenésének késleltetésében, valamint egységesebbé, üdébbé teszik a külsődet. És egyáltalán nem csak a méregdrága vagy kevés helyen kapható ételek segítenek ilyen eredményt elérni: képeken mutatjuk azokat, amikkel a legtöbbet tehetsz a bőrödért.
A paradicsom kiváló C-vitamin-forrás, gazdag karotinoidokban, például likopinban, tele van antioxidánsokkal, így ragyogóbbá, egységesebbé teszi a bőrt, és segít csökkenteni az UV-sugárzás okozta kárt. Persze a fényvédőt nem váltja ki
Fotó: Getty Images Hungary
A brokkoliban található vitaminok és ásványi anyagok – például a cink, a béta-karotin, illetve az A- és C-vitamin – segítenek az oxidatív stressz csökkentésében, valamint védik a bőrt, így az kevésbé lesz ráncosodásra, kiszáradásra hajlamos.
Fotó: Helen Camacaro / Getty Images Hungary
A dió kiváló forrása az esszenciális, omega-3 és omega-6 zsírsavaknak, a cinknek, valamint az E-vitaminnak, így segít a gyulladások csökkentésében, a bőr egészségének és szépségének megőrzésében.
Fotó: Arx0nt / Getty Images Hungary
Az olívabogyó vagy az olívaolaj tele vannak telítetlen zsírsavakkal, antioxidánsokkal, a bennük található polifenolok pedig segítenek megvédeni a sejteket a károsodástól, és javítják a szervezet véráramlását. Rendszeres fogyasztásuk a bőrt, a hajat és a körmöt is szebbé, egészségesebbé teszi.
Fotó: Getty Images Hungary
A szőlőben található ellagsav és rezveratrol segítenek az oxidatív stressz és a szabad gyökök elleni harcban, csökkentik a gyulladásokat, és hozzájárulnak a bőr feszességének megőrzéséhez, az öregedés késleltetéséhez.
Fotó: Getty Images Hungary
Az édesburgonyában sok a C-vitamin, a béta-karotin, ami az A-vitamin előállításához szükséges. Segít a sejtek fiatalságának megőrzésében, lassítja az öregedést, emellett pedig gyulladáscsökkentőként és természetes bőrvédőként is hat.
Fotó: Getty Images Hungary
Az avokádó nem véletlenül tartozik a szuperélelmiszerek közé: gazdag egészséges zsírsavakban, így hozzájárul a bőr teltségéhez, rugalmasságához és hidratálásához, kiváló E- és C-vitamin-forrás, így a kollagéntermelés fokozásában is nagy szerepe van.
Fotó: Getty Images Hungary
A tőkehal gazdag esszenciális zsírsavakban, így hozzájárul a bőr hidratáltságához, feszességéhez, csökkenti a szárazságot, szebbé teszi a bőrképet. Érdemes legalább heti egyszer fogyasztani, de a lazac, a szardínia és a hering is hasonló, pozitív hatásokkal bír.
Fotó: Getty Images Hungary
A csontleves kalciumot, magnéziumot, aminosavakat és kollagént tartalmaz, utóbbi összetevője segíti a bőr feszességének, rugalmasságának és simaságának megőrzését.
Fotó: Madeleine_Steinbach / Getty Images Hungary
A kaliforniai paprika – legyen piros vagy sárga – kiváló karotin- és C-vitamin-forrás, segíti a kollagéntermelést, felveszi a harcot a ráncokkal, és erősíti, feszesíti a bőrt.
Fotó: Getty Images Hungary
Forrás: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!