Ha ezzel a módszerrel készíted a sült gesztenyét, neked is tökéletes lesz.
A tökéletes sült gesztenye készítése nem különösebben bonyolult, csak néhány alapszabályt kell észben tartani hozzá. Csak minőségi gesztenyét vásárolj, ami nem zörög a kezedben. A megvásárolt szemeket legfeljebb egy hétig tárold a hűtőben, utána kiszáradnak, és már nem lesznek finomak.
Sült gesztenye készítése
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sütni való gesztenye
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 25 perc
- Pihentetési idő: 2-12 óra
Elkészítés:
A gesztenyét elkészítés előtt áztasd be. Ha teljesen friss és puha, 2-3 óra elég lesz neki, ha félig már száraz, akkor egy egész éjszakát is ázhat a vízben. Az áztatás kezdete után negyed órával nézz rá, és amelyik szem ennyi idő alatt feljött a tetejére, azt dobd ki.
A beáztatott gesztenyék megpuhult héján ejts keresztben bemetszést, majd helyezd el őket grillrácson vagy egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Lefedve 220 fokon 15-20 percig süsd őket, majd fedő nélkül pirítsd további 5-10 percig.
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!