frisshireink logo
a történelem 7 legördögibb nője van, akihez 100 haláleset is köthető

A történelem 7 legördögibb nője – Van, akihez 100 haláleset is köthető

Nem csak a férfiak kezéhez tapadt vér a történelem során, egyes nők brutális kegyetlenséggel gyilkoltak.

Amikor gonosz emberekre gondolunk, gyakran automatikusan férfiakra asszociálunk. Pedig a történelem során volt pár felettébb véreskezű női gyilkos és diktátor, aki rengeteg tragédiát okozott.

A horrorfilmek gyakran vesznek alapul múltbéli, megtörtént gyilkosságokat, de olyan is megesik, hogy a gyilkosok inspirálódnak egy filmből. Amikor emberölőkre, diktátorokra gondolunk, rögtön olyan férfiak jutnak eszünkbe, mint Hasfelmetsző Jack, Adolf Hitler, Rettegett Iván vagy Sztálin. Egyes női tettek azonban még a férfiak kegyetlenségein is túlmutatnak, a következő listában a hét leggonoszabb nő kerül felsorolásra.

A történelem 7 legördögibb nője

I. Mária angol királynő (1516-1558)

Mária volt VIII. Henrik és Aragóniai Katalin egyetlen gyermeke, aki megélte a felnőttkort. VI. Edward halála után koronázták meg, és arról lett ismert, hogy visszavezette Angliát a katolicizmusba. Sok protestánst kivégeztetett a hite miatt, ezért „Bloody Mary”-ként terjedt el a köztudatban. A protestánsok rettegtek az akasztófától uralkodása alatt, több mint nyolcszázan hagyták el az országot, ahova halálukig nem térhettek már vissza.

GettyImages-1432134660

Fotó: mikroman6 / Getty Images Hungary

Myra Hindley (1942-2002)

Myra Hindley és Ian Brandy nevéhez köthetők az 1963-ban és 1965-ben elkövetett manchesteri gyilkosságok. A két nő összesen három 12 év alatti gyermek elrablásáért, szexuális zaklatásáért, kínzásáért és meggyilkolásért felelős. A terhelő bizonyítékot a város központi pályaudvarának csomagmegőrzőjében találták meg. A bizonyítékok között szerepel egy magnófelvétel is, amin az egyik gyerek sikoltozik, miközben a két nő erőszakolja és kínozza. Hindley a bebörtönzése előtti utolsó napokban nem tanúsított megbánást, sőt, öntelt és arrogáns hozzáállása a védjegyévé vált.

I. Izabella spanyol királynő (1451-1504)

I. Izabella spanyol királynő és férje, II. Ferdinánd király valósította meg Spanyolország egyesítését. Az egyesülési törekvései során Izabella létrehozta az inkvizíciót, amelyet a mórok és a zsidók ellen használt fegyverül. 1492. március 31-én elrendelte az Alhambra-rendelet végrehajtását, melyben zsidók és muszlimok ezreit kényszerítette megtérésre vagy kiűzetésre. Ekkor nagyjából 200 ezer ember hagyta el Spanyolországot.

Beverly Allitt (1968 -)

Beverley Gail Allitt – becenevén a „halál angyala” Nagy-Britannia legismertebb sorozatgyilkosa, aki gyermekápolóként négy gyermek meggyilkolásáért és öt másik súlyos sérüléséért felelős. Az „ápoló” volt, hogy inzulinnal érte el a szívleállást, és megesett az is, hogy megfojtotta áldozatait. Allitt 58 nap alatt 13 gyereket támadott meg, mire tetteire fény derült. Azt, hogy mi volt az indítéka, máig nem tudni, de sokak szerint Münchausen-szindrómában szenvedett.

Belle Gunness (1859-1908)

A norvég származású Belle Gunness Amerika egyik legvérfagyasztóbb és legtermékenyebb sorozatgyilkosa volt. 183 centijével és 91 kilójával erős, nagydarab nő volt. Férjét, gyermekeit, Lucyt és Myrtle-t, illetve szeretőjét is megölte. A pénz vezérelte őt, udvarlóinak életbiztosítása vált az elsőszámú bevételi forrásává. Az évtizedek alatt több mint húsz bizonyított áldozata lett, de sokak szerint a százat is meghaladta a gyilkosságok száma.

GettyImages-515016100

Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

Mary Ann Cotton (1832-1873)

Az angol Mary Ann Cotton profitorientáltsága még Belle Gunnesst is felülmúlta. A nő húszévesen ment férjhez, és Devonban történő letelepedésüket követően öt gyermekük lett. Négy közülük gyomorbetegségekben halt meg. A házaspár, úgy tűnt, folyamatos tragédiák áldozata lett: költözésük után további három gyermekük született, akik szintén korán eltávoztak az élők sorából. A gyászoló apuka gyermekei után ment, szintén bélrendszeri problémák okozták halálát. A sajtónak szemet ütött a rengeteg hasonló haláleset, a nő végül le is bukott. Mary Ann Cottont 1873. március 24-én akasztották fel a Durham megyei börtönben arzénmérgezés általi gyilkosságok vádjával.

Irma Grese (1923-1945)

Irma Grese, becenevén a „belseni szuka” a ravensbrücki, auschwitzi és bergen-belseni koncentrációs táborok egyik őre volt. Miután különös lelkesedést és elhivatottságot mutatott a munkája iránt, 1943-ban áthelyezték Auschwitzba, így ő lett a második legmagasabb rangú nő a koncentrációs táborban. Nevéhez több mint 30 ezer zsidó halála köthető. Hírhedtté vált könyörtelen bánásmódjáról: a foglyokra kiéheztetett vad kutyákat szabadított, szexuálisan zaklatta, ostorral verte őket, és rendre lövöldözött közöttük.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Híreink