A kelbimbó és a bacon párosításából isteni finom sült köret készülhet.
A hűvösebb időszakban is sokféle zöldségből készíthetsz finomságokat: a baconnel sült kelbimbó egészséges, tápláló és izgalmas köret krumpli vagy rizs helyett. A füstös, sós bacont rendkívül változatosan használhatod fel: nézd meg, mennyi különböző ételt dobhatsz fel vele!
Baconnel sült kelbimbó
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kelbimbó
- 5 szelet bacon
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- só
- frissen őrölt bors
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A kelbimbót mosd meg, a külső leveleid szedd le, a nagyobb darabokat vágd félbe. A bacont csíkozd fel, és egy evőkanál olajon pirítsd meg. Ha kész, a pörcöket szedd ki, és tedd félre. A visszamaradt szalonnás zsiradékon olvassz fel egy evőkanál vajat, tedd rá a kelbimbót, óvatosan sózd és borsozd, és tíz perc alatt kevergetve pirítsd meg. Vigyázz, mert a bacon is sós! Amikor megsült, tedd vissza hozzá a baconcsíkokat, forgasd össze, és melegen tálald.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!