baconnel sült, puha kelbimbó: isteni télvégi köret

Baconnel sült, puha kelbimbó: isteni télvégi köret

A kelbimbó és a bacon párosításából isteni finom sült köret készülhet.

A hűvösebb időszakban is sokféle zöldségből készíthetsz finomságokat: a baconnel sült kelbimbó egészséges, tápláló és izgalmas köret krumpli vagy rizs helyett. A füstös, sós bacont rendkívül változatosan használhatod fel: nézd meg, mennyi különböző ételt dobhatsz fel vele!

Baconnel sült kelbimbó

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kelbimbó
  • 5 szelet bacon
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A kelbimbót mosd meg, a külső leveleid szedd le, a nagyobb darabokat vágd félbe. A bacont csíkozd fel, és egy evőkanál olajon pirítsd meg. Ha kész, a pörcöket szedd ki, és tedd félre. A visszamaradt szalonnás zsiradékon olvassz fel egy evőkanál vajat, tedd rá a kelbimbót, óvatosan sózd és borsozd, és tíz perc alatt kevergetve pirítsd meg. Vigyázz, mert a bacon is sós! Amikor megsült, tedd vissza hozzá a baconcsíkokat, forgasd össze, és melegen tálald.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version