csirkecombok paradicsomos, tejszínes szaftban sütve: tíz perc valódi munka van csak vele

Csirkecombok paradicsomos, tejszínes szaftban sütve: tíz perc valódi munka van csak vele

Mennyei lesz az omlós csirkecomb, ha paradicsomos, tejszínes szaftban sütöd ki.

Nagyon jól megy a csirkecombhoz a paradicsomos, tejszínes szaft, amelybe elég csak beleforgatni őket, a többi munkát pedig a sütőre bízni. A csirkét sütés előtt egy órával szórd meg sóval és borssal, így az ízek lejutnak a belsejébe, és sokkal finomabb lesz.

Paradicsomos, tejszínes csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 8 csirkealsócomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára.

A pácolási idő leteltével helyezd el a combokat egy tepsiben. A paradicsomkonzervet keverd el a tejszínnel, fűszerezd zúzott fokhagymával, oregánóval, kakukkfűvel, és öntsd a tepsiben várakozó húsok tetejére. Forgasd meg a darabokat a szószban, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe, egy órára.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!