egylábasos paradicsomos csirkés tészta: minden hozzávaló a szószban puhul

Egylábasos paradicsomos-csirkés tészta: minden hozzávaló a szószban puhul

Az egylábasos paradicsomos-csirkés tészta különlegessége, hogy a tészta nem külön vízben, hanem a szaftban fő puhára.

Az egylábasos paradicsomos-csirkés tészta azért annyira finom, mert a tészta a szaftban fő, így teljesen átveszi annak fűszeres ízét. Ha szereted a csípőset, mindenképpen tegyél hozzá chilit is. Néhány kanál mascarpone csak még selymesebbé teszi az ínycsiklandó mártást.

Egylábasos paradicsomos-csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg száraztészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
  • késhegynyi chili

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és tedd félre, amíg a többi hozzávalót előkészíted.

A hagymát kockázd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a befűszerezett csirkemellkockákat. Néhány perc alatt süsd őket fehéredésig, ezután tedd a serpenyőbe a sűrített paradicsomot és a felaprított fokhagymagerezdeket. Tedd bele a száraztésztát, öntsd fel egy liter vízzel, keverd hozzá a zöldfűszereket, még egy kevés sót és borsot, ízlés szerint chilit, és lefedve főzd össze nagyjából tíz perc alatt. Amikor a tészta és a csirke is teljesen megpuhult, keverd a szószhoz a mascarponét, és forrald össze.

Tálald reszelt sajttal.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version