Még jobb lesz az egészben sült fokhagymás karaj, ha a köretnek való krumplival együtt sütöd.
Ha egészben sütöd a fokhagymás karajt, alig lesz vele munka, a végeredmény mégis szaftos és omlós lesz. Mielőtt a tepsibe rakod, piríts kérget az oldalára, hogy sütés közben az ízek el ne illanjanak belőle. Ha krumplit is pakolsz mellé, az átveszi a hús ízét, és sokkal finomabb lesz, mint külön sütve.
Egészben sült fokhagymás karaj krumplival
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg egész karaj
- 50 dkg krumpli
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál mustár
- 2 sárgarépa
- 2 evőkanál olaj + a zöldségekhez
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
- Előkészítési idő: 20 perc
- Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
- Pihentetési idő: 2-12 óra
Elkészítés:
A páchoz az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a mustárral és a rozmaringgal. Az egészben hagyott karajt dörzsöld be sóval és borssal, majd kend le a mustáros, fokhagymás páccal. Pihentesd a hűtőben legalább néhány órát, vagy még jobb, ha egy egész éjszakát.
A krumplit és a répát hámozd meg, szeleteld fel, és egyengesd el egy tepsiben. Szórd meg őket sóval és borssal, és forgasd össze egy kevés olajjal.
A pácolási idő leteltével egy forró serpenyőben piríts kérget a hús minden oldalára, majd emeld át a tepsibe a répa és a krumpli mellé vagy a tetejükre. Önts alá egy kevés vizet, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe másfél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús és a krumpli megpirulhasson.
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!