frisshireink logo
elon musk lebukott, egy ufo észleléssel hozták kapcsolatba

Elon Musk lebukott, egy UFO-észleléssel hozták kapcsolatba

Különös, már-már földöntúli jelenséget kaptak lencsevégre a tudósok. Az összeesküvés-hívők azonnal a földönkívüliekre kezdtek gyanakodni.

Rejtélyes kék fényörvény tűnt fel múlt héten Hawaii egén, amelynek kapcsán egyből beindultak a találgatások. Egyesek bizton állították, hogy földönkívüliek okozták az anomáliát.

Az éjszakai égbolton látható fényes kék spirálról készült felvételek egyébként futótűzként terjedtek el a közösségi oldalakon. Ám nem sokkal később kiderült, hogy valójában mi is történt az ominózus éjszakán.

A Japán Nemzeti Csillagászati Obszervatórium derített fény arra, hogy az esemény a SpaceX vállalat új műholdjának indításával áll összefüggésben. A SpaceX Falcon 9 rakétájának felbocsátása során távozott fagyott rakéta-üzemanyag okozta a különös látványt.

A Spaceweather oldala a történtekhez azt is hozzátette, hogy ezek a SpaceX-spirálok mostanra már gyakori jelenségnek számítanak a Csendes-óceán felett, mivel a legtöbb Falcon 9 rakéta itt dobja le a második fokozatát.

A Space Exploration Technologies vagy röviden SpaceX amerikai űrkutatási vállalat, amelynek központja a kaliforniai Hawthorne-ban található. 2002-ben alapította a dél-afrikai származású Elon Musk, akinek a nevéhez a PayPal és a Tesla, Inc. megalapítása is fűződik.

Fotó: ANGELA WEISS

Forrás: Ripost / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Híreink