A tepsiben sült fokhagymás sült krumpli kevés olajjal készül, és köretként vagy önmagában is megállja a helyét.
Érdemes tepsiben sütni a fokhagymás sült krumplit, mert így kevésbé szívja tele magát zsiradékkal, a lakás sem fog úszni az olajszagban, és amíg pirul, nyugodtan foglalkozhatsz mással is. Sült húsok vagy zöldségek mellé tökéletes köret, ráadásul még ma is olcsó.
Tepsiben sült fokhagymás krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 babérlevél
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl olaj
- só
- bors
- Előkészítési idő: 30 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A krumplikat hámozd meg, kockázd fel, és forró vízben öt perc alatt főzd elő őket. Ha készen vannak, szűrd és csepegtesd le őket, majd egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt nagy, lapos tepsiben. Szórd meg őket sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, öntsd a krumplikra, és alaposan forgasd át, hogy jól bevonja őket a fűszeres lé. Dobj melléjük néhány babérlevelet, és told a tepsit 220 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg a krumplidarabok ropogósra pirulnak.
Fotó: Kercsó Dorottya
Forrás: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!