filléres kukoricalepény petrezselyemmel: gluténmentes és isteni

Filléres kukoricalepény petrezselyemmel: gluténmentes és isteni

A kukoricalepény olcsó, nagyon finom, és alapból gluténmentes.

Ha valami olcsó köretre vágysz húsok mellé, a kukoricalepény az egyik legjobb választás. Mivel eredeti formájában is kukoricalisztből készül, gluténmentes. Akár önmagában, tejföllel vagy mártogatóssal is teljes értékű fogás.

Kukoricalepény

Hozzávalók

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 1.5 dl tej
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 lila hagyma
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 0.5 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kukoricakonzervet szűrőben csepegtesd le, a szemeket öntsd egy tálba. Add hozzá a sütőporral elkevert kukoricalisztet, a tejet, a felaprított lila hagymát és petrezselymet, a tojást, a sót és a borsot. Keverd jól össze, hogy egynemű masszát kapj.

Egy serpenyőben hevíts olajat. A kukoricás masszából evőkanállal helyezz halmokat a forró olajba, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg a lepényeket.

Jó étvágyat!

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version