Az ukránoknak is megvan a maguk krumplis palacsintája: keleti szomszédaink változatát deruninak hívják, és hagyma is kerül bele.
Az ukrán krumplis palacsinta, vagyis a deruni nagyon hasonlít a nálunk megszokott tócsnira, csak hagyma is kerül a masszájába. Ha van a reszelődnek csillagos lyukú oldala, azon reszeld le a hagymát és a krumplit.
Ukrán krumplis palacsinta (deruni)
Hozzávalók
- 5 (65-70 dkg) közepes krumpli
- 3 evőkanál liszt
- 1 hagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- só
- bors
- olaj a sütéshez
- tejföl a tálaláshoz
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
A krumplit és a hagymát pucold meg, és reszeld egy tálba. Add hozzá a lisztet, a tojást, a tejfölt, a sót és a borsot. A massza az amerikai palacsintához hasonló sűrűségű legyen. Keverd jól össze.
Egy serpenyőben hevíts két-három evőkanál olajat, és adagolj bele egy-egy evőkanálnyi halmokat a tésztából. Pár perc alatt aranybarnára sülnek, ekkor fordítsd meg őket, és süsd meg a másik oldalukat is. A kész palacsintákat szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg. Tálald tejföllel.
Fotó: Kercsó Dorottya
Forrás: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!