Habár zsírégető élelmiszerek nem léteznek, csak a mesékben, abban a dietetikusok is egyetértenek, hogy bizonyos élelmiszerek hatására felgyorsul a zsíranyagcserét. Mutatjuk a leghatásosabbakat:
Íme öt élelmiszer, amitől hatékonyabban égeti a szervezet a kalóriákat.
1. Görög joghurt
A görög joghurt fehérje, márpedig a fehérjék megemésztése során a szervezet több kalóriát éget el, mint a szénhidrátok emésztése közben. Nem beszélve arról, hogy a joghurtban lévő probitikumok is javítják az emésztést.
Tipp: Ínycsiklandó desszertet kapsz, ha a joghurtba gyümölcsöt teszel.
2. Tojás
A tojás színtiszta fehérje, felpörgeti az anyagcserét, miközben eltelít, és a nassolási vágyat is csökkenti.
Tipp: Edd meg a tojássárgáját is, mert a benne lévő kolin segít a zsírok emésztésében.
3. Cayenne bors
Kapszaicin tartalma miatt bizonyítottan csökkenti a hasi zsírpárnákat, felpörgeti a zsírraktárak mozgósítását.
Tipp: Keverj egy kevés cayenne borsot túróba, és edd ezt uzsonnára.
4. Almaecet
Ha húsétel fogyasztása előtt almaecetet iszol, azzal a szervezetet arra ösztönzöd, hogy a szénhidrátok helyett inkább a zsírokat égesse.
Tipp: Étkezés előtt igyál tegyél egy pohár vízbe 1-2 evőkanál almaecetet, és idd meg.
5. Grépfrút
A grépfrút enzimjei serkentik az emésztést, főként a zsírégetésre van jótékony hatással.
Tipp: Ha grépfrút illóolajat cseppentesz a csuklódra, és néha beszippantod az illatát, már azzal serkentheted az anyagcserét.
Fotó: illusztráció: Shutterstock
Forrás: Blikkruzs / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!