fűszeres karfiol sütőben sütve: egészséges, szénhidrátszegény köret

Fűszeres karfiol sütőben sütve: egészséges, szénhidrátszegény köret

A sütőben sült karfiol pikáns ízesítéssel készül, és mindenki rajongani fog érte.

Egészséges és laktató köret a sütőben sült karfiol, így ideális lehet a rizs vagy a krumpli helyettesítésére. Ezt a változatot először fűszeres joghurtban kell megmártani, és utána elhelyezni a tepsiben.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 dl görög joghurt
  • 1 fej karfiol
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 mokkáskanál füstölt paprika
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • bors

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és folyóvíz alatt alaposan mosd meg. Itasd fel róla a nedvességet, és forgasd össze egy kevés sóval.

A joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, egy evőkanál olívaolajjal, citromlével, a fűszerekkel és a borssal. A karfiolrózsákat mártsd bele ebbe a keverékbe, és sorakoztasd fel őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsolj rájuk még kevés olívaolajat, és 220 fokos sütőben húsz perc alatt süsd őket pirosra.

Jó étvágyat!

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version