Pirítsd együtt a sertéscombot zöldségekkel, így fantasztikus, szaftos és fűszeres egytálételt varázsolhatsz az asztalra.
Ha a kockákra vágott sertéscombot egy tepsiben sütöd színes zöldségekkel, a köretre sem kell hogy gondod legyen. Hogy mit teszel a tepsibe, csak rajtad múlik: jól megy hozzá a krumpli, a paprika, a paradicsom és a lila hagyma, de bármi mást is melléjük dobhatsz, amit épp találsz a hűtőben.
Zöldségekkel sült sertéscomb
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
- 60 dkg sertéscomb
- 4 evőkanál olaj
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
A zöldségekhez
- 25 dkg paradicsom
- 4 krumpli
- 2 paprika
- 2 lila hagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- Előkészítési idő: 25 perc
- Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
- Pihentetési idő: 1 óra
Elkészítés:
A húst kockázd fel, a hártyáit távolítsd el egy éles késsel, és sózd be. Egy kisebb tálban keverd el az olajat a fokhagymaporral, a füstölt paprikával és a borssal. Forgasd meg a húskockákat ebben a pácban, és lefedve pihentesd őket a hűtőben egy órát.
Közben a zöldségeket, a krumplit és a hagymát tisztítsd meg, és szeleteld fel. Oszd el őket egy tepsiben. Szórd meg a tetejüket rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal.
A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy száraz serpenyőt, és nagy lángon két-három perc alatt piríts kérget a húsdarabokra, majd forgasd őket össze a tepsiben várakozó zöldségekkel. Locsold le a visszamaradt páclével, majd takard le alufóliával, és 200 fokon egy és egynegyed óra alatt süsd őket össze.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!