gombás paradicsomos csiga villámgyorsan: leveles tésztából pillanatok alatt kész

Gombás-paradicsomos csiga villámgyorsan: leveles tésztából pillanatok alatt kész

A gombás-paradicsomos sós csigát leveles tésztából pillanatok alatt összeállíthatod. Ha fagyasztott tésztát használsz, felhasználás előtt egy nappal vedd ki a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten olvaszd ki. Ha van kedved, akár házilag is elkészítheted a leveles tésztát.

Gombás-paradicsomos sós csiga

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gomba
  • 7 dkg sűrített paradicsom (1 kis doboz)
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 kis hagyma
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A felaprított hagymát olajon párold üvegesre. Közben szeleteld fel a gombát, és add a puha hagymához. Sózd, borsozd, és lefedve párold puhára nagyjából tíz perc alatt. Ekkor kanalazd rá a sűrített paradicsomot. Ha szükséges, öntsd fel kevés vízzel, szórd meg zöldfűszerekkel, és rotyogtasd további tíz percig.

A leveles tésztát terítsd ki, ha fagyasztott típust használsz, nyújtsd is ki. Kend el rajta a gombás-paradicsomos krémet, tekerd fel, és vágj belőle csigákat. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokon nagyjából negyedóra alatt süsd őket pirosra.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version