A gyömbéres csirkemell omlós, szaftos, és kalóriát is alig tartalmaz.
Ez az omlós, gyömbéres pácolt csirkemell nem csak mennyei, hanem akár a fogyókúrába is beilleszthető. A sovány húst minimális zsiradékon kell kisütni, miközben a pác fűszerei kellemesen átjárják. Jól megy hozzá az erdélyi magyar konyhában népszerű tárkony.
Gyömbéres sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál tárkony
- só
- bors
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: 1 óra
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, és szórd meg sóval.
Az olívaolajat keverd el a citromlével, a reszelt gyömbérrel, a tárkonnyal és a borssal. Kend le a csirkeszeleteket ezzel a keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. A pácolási idő leteltével egy száraz, tapadásmentes serpenyőt hevíts fel, és oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd meg a csirkeszeleteket. A pácban található olaj elég lesz, nem kell már hozzá plusz zsiradék.
Tálald sült krumplival vagy friss salátával.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!