gyors és egyszerű tejszínes sajtkrémleves: olvasztott vaj az alapja

Gyors és egyszerű tejszínes sajtkrémleves: olvasztott vaj az alapja

Akkor a legfinomabb a sajtkrémleves, ha jó sűrűre főzöd, először vajas alapon futtatod meg hozzá a lisztet.

A vajas sajtkrémleves tényleg nem egy bonyolult fogás. Használj hozzá minél többféle sajtot, amilyeneket szeretsz. Levesbetétként érdemes házi krutont készíteni mellé.

Sajtkrémleves vajas alappal
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez

25 dkg reszelt sajt (többféle)
8 dkg vaj
2 dl tejszín
1 l alaplé
1 evőkanál liszt
1 késhegynyi szerecsendió
0.5 csokor petrezselyem

bors

A krutonhoz

15 dkg száraz kenyér
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál fokhagymapor
1 mokkáskanál rozmaring
1 mokkáskanál kakukkfű

Recept idők

Előkészítési idő: 30 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

A kenyeret kockázd fel, és 100 fokos sütőben fél óra alatt szárítsd ki.

Közben állítsd össze a levest. A sajtot reszeld le. A vajat olvaszd fel, futtasd meg rajta a lisztet, majd dobd rá a reszelt sajtot. Öntsd fel egy deci alaplével, olvaszd fel benne a sajtokat, majd add hozzá fokozatosan a többi levet is. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.

A krutonhoz való vajat olvaszd össze az olajjal, a fokhagymaporral, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Kicsit hagyd kihűlni, majd forgasd bele a szárított kenyérdarabokat.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!