Halász Judit kitálalt Eszenyi Enikőről: Nem szerettem bemenni sem a Vígszínházba

Dátum:

Halász Judit közel hatvan éve hűséges tagja a Vígszínháznak. A Kossuth-díjas színművésznek vegyes érzései vannak a társulattal kapcsolatban. Rengeteg szép emléke van, de voltak évek, amikor az akkori vezetés nagy fájdalmakat okozott neki.

A színésznő a Heti Libazsír című YouTube-műsor vendége volt, ahol szóba került többek között Halász Judit jubileumi évada, ami egybeesett a betegsége utáni visszatéréssel is. Sokan ez alkalomból valami nagy előadást vártak a színésznőtől, ám végül a vezetőség úgy döntött, egy kis stúdióban ad helyet a színésznő darabjának.

– Én is elvártam volna, ez kicsit rosszulesett – fogalmazott Halász, aki azt is bevallotta, volt, hogy megbánta, amiért ennyi évtizeden át hűséges maradt az említett intézményhez.

– Hol megbánom, hol nem bánom meg. Voltak periódusok és időpontok, amikor megbántam, és azt mondtam, nekem mégiscsak el kellett volna innen mennem, de voltak olyan időpontok is, amikor jól éreztem magam. Az utolsó években már nem szerettem bemenni sem a Vígszínházba, az Eszenyi-korszakban. Ez nagyon rossz érzéssel töltött el, fájdalmas néhány év volt.

Eszenyi Enikő módszerei ellen rengeteg színész fellépett /Fotó: RAS

Mint ismert, a korábbi igazgató, Eszenyi Enikő ellen 2020 tavaszán fogtak össze a társulat akkori és régebbi tagjai, és nyílt levélben tárták a nyilvánosság elé, hogy az intézményvezető milyen verbális erőszakot és agresszív vezető kommunikációt folytat a színházban. A tagok között pedig Halász Judit is szót emelt a módszerek ellen, hiszen ezeknek ő is az egyik elszenvedője volt. Bár már az ügy lezárult, hiszen a botrány után Eszenyi önként mondott le a tisztségéről, a színésznő soha többé nem akar együtt dolgozni egykori igazgatójával.

Ő tényleg egy kitűnő színésznő, aki nagyon sok nagyszerű dolgot csinált, és remélem, hogy fog is csinálni, de én nem szeretnék vele egy színházba kerülni többé – jelentette ki Halász, akiben most is van némi rossz érzés, hiszen az egyik kedvenc darabját, amiben főszerepet játszik, februárban leveszik a műsorról azért, mert a Covid alatt az egyik stream előadás sikertelen volt.

A színésznőt lapunk is megkereste, de nem kívánt többet hozzáfűzni a témához.

Eszenyi Enikő 3 év után visszatért Budapestre

A már említett Vígszínházas botrány után Rudolf Péter lett az igazgató, Eszenyi pedig maga mögött hagyta a fővárost, és leköltözött szülőfalujába, Csengerre, ahol újra kezdte az életét. Csengeri Alkotó Központ néven fiatal kolozsvári és pozsonyi színészekkel rendezett előadásokat, a fiatalok szerint pedig nyoma sem volt már a korábbi agresszív munka stílusának. Tavaly már a Kecskeméti Katona József Színház felkérte a Cirkuszhercegnő rendezésére, ahol szintén békében zajlott a munka. Idén pedig Budapestre is visszatért, a Játékszínben ugyanis felkérték a Csodálatos vagy, Júlia! főszerepére, aminek próbái már zajlanak.

Fotó: RAS

Forrás: Blikk /Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Hasonló hírek
Related

Háború óta először beszél Ukrajna és Kína.

Összefoglaló: ukrajnai elnök és a kínai elnök az orosz-ukrán konfliktusról...

Kínos pillanatok: Megalázták Fodor Zsókát az RTL Klub stúdiójában

A színésznő próbálta humorosan kezelni a helyzetet. Kellemetlen pillanatoknak lehettek...

Meghalt a szigetszentmiklósi akkumulátorgyárban történt tűz egyik sérültje

Március 14-én tűz keletkezett a szigetszentmiklósi, akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó üzemben. A...

„Egyetlen tonna ukrán gabona sem fog Lengyelországban maradni” – itt a megállapodás

Lengyelország és Ukrajna megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról...
Exit mobile version