Hátborzongató: előkerültek a düsseldorfi vámpír aktái

A német történelem egyik legbrutálisabb büntetőügyéről van szó.

Düsseldorf vámpírjaként vonult be a német bűnügyi történelem könyveibe az a férfi, aki a Weimari Köztársaság idején követett el több gyilkosságot is.

Az 1883-ban született Peter Kürtenről most egy eddig soha nem látott akta került elő. „Az aktát az akkori nyomozási bíró, majd a Szövetségi Bíróság későbbi bírálja, Carl Hertel készítette” – mondta el a düsseldorfi városi levéltár vezetője, Benedikt Mauer. Ebben a sorozatgyilkos eredeti levelei és a kihallgatási jegyzőkönyvek szerepelnek – írja a Bild.

Kürten egy 13 gyermekes család harmadik legnagyobb gyermekeként látta meg a napvilágot. Édesapja alkohol problémákkal küzdő erőszakos ember volt, aki gyakran bántalmazta gyermekeit és feleségét. Egyes feljegyzések szerint kisfiúként segített egy állatbefogónak kiskutyákat megfojtani. Egy későbbi kihallgatása során a férfi elismerte, hogy igazából mindig is ölni akart, és hallani akarta az áldozatai vérének csorgását.

Ha módom lett volna rá, akkor tömegeket öltem volna meg

– vallotta be önszántából Peter Kürten, akire végül kilenc emberölést tudtak rábizonyítani. 1913-ban gyilkolt először. Egy betörés során egy kilencéves kislány torkát vágta el. ‘929 novemberéig nyolc másik emberrel végzett és további tízet próbált meg megölni. Egy kávézóban dolgozott, ahol esténként az újabb áldozatait kereste. Legfőképp nőket és gyermekeket szemelt ki magának.

A vámpír nevet azért kapta, mert gyakorta ivott az áldozatai véréből. Végül egy túlélő vezette a rendőröket a gyilkos nyomára. Amikor fényderült a bestiális gyilkosságokra, a férfi felesége idegösszeomlást kapott, és határozottan vallotta, hogy semmit sem tudott férje horrortetteiről. Kürtent végül 1931 júliusában végezték ki Kölnben. 

Fotó: Kiselev Andrey Valerevich / Shutterstock

Forrás: Ripost / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

%d bloggers like this: