A hagymás rakott krumpli sok tejföllel nyakon öntve olcsó és tápláló ebéd.
Kevés pénzből is főzhetsz kiadósat. A hagymás rakott krumplihoz nem kell sok hozzávaló, mégis kiadós és nagyon finom. Fűszerezd bátran: jól megy hozzá a színes bors és a füstölt pirospaprika.
Olcsó hagymás rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg krumpli
- 45 dkg tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 hagyma
- 2 teáskanál füstölt paprika
- 1 tojás
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
- Előkészítési idő: 45 perc
- Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd elő fél óra alatt. Ha kész, szedd hideg vízbe. Amikor kihűlt, hámozd meg és karikázd fel.
A hagymát vágd cikkekre. A tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával és a tojással.
Egy tepsi alját vékonyan kend ki olajjal. Ossz el rajta egy réteg krumplit, sózd, borsozd, és szórd meg a tetejét füstölt paprikával. Kend meg tejföllel, fedd be hagyma cikkekkel, majd ezen a módon folytasd tovább a rétegzést. A tetején krumpli és tejföl legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a teteje megpirulhasson.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!