hóvégi hagymás rakott krumpli: olcsó és mégis laktató

Hó végi hagymás rakott krumpli: olcsó és mégis laktató

A hagymás rakott krumpli sok tejföllel nyakon öntve olcsó és tápláló ebéd.

Kevés pénzből is főzhetsz kiadósat. A hagymás rakott krumplihoz nem kell sok hozzávaló, mégis kiadós és nagyon finom. Fűszerezd bátran: jól megy hozzá a színes bors és a füstölt pirospaprika.

Olcsó hagymás rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 45 dkg tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 hagyma
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 1 tojás
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd elő fél óra alatt. Ha kész, szedd hideg vízbe. Amikor kihűlt, hámozd meg és karikázd fel.

A hagymát vágd cikkekre. A tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával és a tojással.

Egy tepsi alját vékonyan kend ki olajjal. Ossz el rajta egy réteg krumplit, sózd, borsozd, és szórd meg a tetejét füstölt paprikával. Kend meg tejföllel, fedd be hagyma cikkekkel, majd ezen a módon folytasd tovább a rétegzést. A tetején krumpli és tejföl legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a teteje megpirulhasson.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version