0.7 C
Budapest

Két napig autózott a halott kisfiúval a csomagtartóban a nevelőanya – Lenyelt csontdarab miatt fulladhatott meg a kétéves Sanyika?

Dátum:

Felfoghatatlan, megrendítő. Ilyet még a legrutinosabb, sokat megélt rendőrök sem láttak. Sokkoló látvány fogadta a nyíregyházi zsarukat, miután felnyitották a csomagtartóját annak a kocsinak, amivel egy házaspár parkolt a kapitányság elé szombat hajnalban. A járműben egy halott kisfiú hevert magzatpózban, plusz egy sérült csecsemőt is találtak benne… Az autót a testvérek nevelőszülei állították le az épület elé.

A rendőrség szűkszavú közleményében csupán annyi van, hogy reggel hat óra előtt tíz perccel érkezett bejelentés arról, hogy egy kétéves gyermek életét vesztette, az eset körülményeit pedig büntetőeljárás keretében vizsgálják. Az emberben, amellett, hogy megszakad a szíve, milliónyi kérdés vetődik fel a rejtélyes ügy kapcsán, de ezek egyelőre megválaszolatlanok.

A Blikk vasárnap ellátogatott arra a Vásárosnaményhoz közeli kistelepülésre, ahol az elhunyt gyermek, Z. Sándor és mindössze egyesztendős kishúga élt egészen januárig a családjukkal. Ekkor emelték ki őket a tizenhét éves édesanyjuktól, akit az újabb várandóssága miatt szintén „kimentettek” otthonról.

Telefonon sikerült elérnünk a tragikus sorsú kisfiú anyaotthonban élő, gyámság alá került édesanyját, aki – mivel csak a jövő hónapban tölti be a tizennyolcat – nem nyilatkozhatott. Egy hozzátartozója viszont igen.

nevelőszülők Három hónapig élt a kétéves Sanyika a nevelőszülőknél

– Három hónapja vették el tőle a nem megfelelő körülmények miatt Sanyikát és a kishúgát. Rajtuk kívül egyébként még két gyermeke is született, de már csak az újszülöttje van mellette. A tragédia estéjén hívta fel a gyámja a kisfia halálhírével, amitől teljesen összetört – magyarázta lapunknak az egyik rokon. – Gondoljon bele, mit élhet most át… Egy édesanya, aki elveszítette szeretett gyermekét. Ráadásul a részletekről nem árultak el neki semmit, így fogalma sincs, mi okozta a fia halálát.

Vajon mi történhetett? A kicsik hivatalos nevelőszülei információink szerint Baktalórántházáról költöztek Nyíregyházára. Két saját, egy 13 és egy 7 esztendős gyerekük van, ráadásul a nő állapotos. Az anyuka családjától döbbenetes részleteket tudtunk meg a történtekről.

Fotó: Knap Zoltán A nevelőanya nagymamája azt mondta lapunknak, két napig nem is tudták, hol van az unokája / Fotó: Knap Zoltán

– Szörnyű az egész. Beszélni is alig vagyok képes. Úgy tudom, a kisfiú valamilyen húst fogyasztott, egy csontot pedig olyan szerencsétlenül nyelt le, hogy a torkán akadt szegénynek, amitől megfulladt. Az unokám ugyan próbálta kivenni, de sokkot kapott és már nem sikerült neki. A kezei között halt meg a gyerek… Micsoda tragédia! Ez egyszerűen felfoghatatlan! – csuklott el a hangja a nő nagymamájának, Juliannának. – Annyira összeomlott és megzavarodott, hogy a holttestet betette az autójába, majd két napig kocsikázott vele Nyíregyházán. Az elhunyt gyermek a csomagtartóban feküdt, de az egyéves kislány is vele volt. Közben a férje az anyósának telefonálgatott, tud-e valamit a hollétéről. Aztán nagy nehezen sikerült utolérnie a feleségét, s akkor értesült arról, mi történt. Képzelheti, mit érezhetnek most… Végül együtt mentek a rendőrségre.

Információink szerint, amikor szombat este a nevelőanya testvére értesült a tragikus eseményekről, majd vinni akarták kihallgatásra, rosszul lett, s kórházba kellett szállítani. Lapunk úgy értesült, a gyermekek testén bántalmazásra utaló jeleket is találtak a szakemberek, de a nevelőszülők környezete képtelenségnek tartja, hogy az édesanya kezet emelt volna rájuk.

Forrás: Blikk / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Hír megosztása

Most népszerű

Hasonló hírek
Related

Háború óta először beszél Ukrajna és Kína.

Összefoglaló: ukrajnai elnök és a kínai elnök az orosz-ukrán konfliktusról...

Kínos pillanatok: Megalázták Fodor Zsókát az RTL Klub stúdiójában

A színésznő próbálta humorosan kezelni a helyzetet. Kellemetlen pillanatoknak lehettek...

Meghalt a szigetszentmiklósi akkumulátorgyárban történt tűz egyik sérültje

Március 14-én tűz keletkezett a szigetszentmiklósi, akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó üzemben. A...

„Egyetlen tonna ukrán gabona sem fog Lengyelországban maradni” – itt a megállapodás

Lengyelország és Ukrajna megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról...
%d