Borbás Marcsi élete nagyot változott az elmúlt időszakban: már nem főzőcskézik szimpla kedvtelésből, inkább a saját kertjében és a fonalgombolyító műhelyében tüsténkedik.
Főzős műsora, a Gasztroangyal elképesztő sikereket ért el, díjak sorát nyerte el, mégis befejezte. „Huszonnégy éven át heti szinten utaztam, bejártam az egész országot, ami fantasztikus volt, de ezt inkább már meghagyom a fiataloknak. Ami pedig a főzést illeti: nem csömörlöttem meg, legfeljebb már szimpla kedvtelésből nem ragadok fakanalat. De évente 600-700 ételt főzök” – mondta Marcsi a Best magazinnak.
A párjával együtt két évvel ezelőtt áttértek a flexitáriánus étrendre, ami annyit jelent, hogy a napok többségében nem esznek húst, kilencven százalékban növényi alapanyagokból főznek. Nagyon jól tudja, hogy a főzés csimborasszója a jó alapanyag, így megpróbál mindent megtermelni magának.
„Szokták mondani, hogy ne tarts állatot, mert akkor önmagad rabszolgája leszel, és ez ugyanúgy érvényes a növényekre is. Idén egyszer mentem el hét napra, és utána két hétig dolgoztam azon, hogy helyrehozzam a tragédiát, ami a konyhakertben fogadott. Persze én is ki szoktam kapcsolódni, eljárunk a férjemmel színházba, koncertekre, találkozunk a barátainkkal. De az igazi kikapcsolódás számomra, amikor jó néhány órára elsétálok az erdőbe gombászni, majd felvonulok a fonalgombolyítóba szőni.”
Fotó: Oláh Csaba
Forrás: Blikk / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!