10.6 C
Budapest

Különös mélytengeri lényt találtak, ami változtatja az alakját: egyáltalán nem manipulálták a felvételt

Dátum:

A mélytengeri lény sekélyebb vizekbe merészkedett, ahol sikerült lencsevégre kapni különös átalakulását.

Az Indiai-óceán nagyjából 1 kilométeres mélységében egy furcsa lény alakváltoztatását rögzítették egy vízi drón segítségével.

A videóban az látszik, ahogy a teremtmény lassan lebeg a kamera felé, aztán nagyjából 40 másodperc múlva már teljesen más formát ölt magára.

Alakváltó mélytengeri lény a videón

A felvétel először 2013-ban jelent meg CaptainJRD youtuber jóvoltából, és már több mint 5 millióan nézték meg, és ezrek vitatkoznak alatta, hogy vajon mi látszódhat rajta.

– A videót egyáltalán nem módosítottuk, és Afrika keleti partjánál rögzítették – írta CaptainJRD. Míg egyesek szerint a fejlábúak közé tartozó állat jelenik meg rajta, addig mások úgy tartják, hogy inkább a bordásmedúzák törzsének tagja lehet, azon belül is egy különleges példány, aminek fekete pigmentek takarják a testét.

Ez utóbbi állhat legközelebb a valósághoz. Feltehetően egy mélytengeri bordásmedúza kóborolhatott el, akinek a fekete színe mintegy rejtőszínként funkcionál a vaksötét, abisszikus övben.

A Monterey Bay Aquarium szerint a bordásmedúzák gyönyörű, ovális alakú állatok, amik nyolc sor apró, bordaszerű lemezzel borítottak, ezek segítik a közlekedésüket. Az úszás során megtörik a fényt, és emiatt van szivárványos csillogásuk. Mivel falánk ragadozók, képesek kiterjeszteni a gyomrukat, hogy elférjen benne a zsákmány.

Nagyon sok fajuk él a sós vizekben, általában a csápjaik a szájuknál helyezkednek el, ezzel ragadják meg a prédájukat. Más fajták az úszólemezeiken lévő csillókat fogakká alakították át, amik úgy működnek, mint a tépőzár. Ha összezárják, akkor le tudnak harapni részeket a táplálékukból. Nagyon furcsa lényeket rejt a mélytenger.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Hír megosztása

Most népszerű

Hasonló hírek
Related

Vércukorszint-mérés szúrás nélkül – de mégis mikor?

Milliók életét tenné könnyebbé egy olyan, megbízható vércukorszint-mérő eszköz,...

Íme, Tutanhamon családja: feltételezett lányait is megtalálták sírjában 18+

A fáraó családtagjai közt feltételezett gyermekeire is rábukkantak. Semmi kétség,...

Teherautó gázolt halálra egy nőt Kisszállásnál

Az idős női áldozat a rendőrségi jelentés szerint a...
%d bloggers like this: