lángokban áll egy üzemanyagraktár kubában videók
Nyitókép: YouTube/The Telegraph

Lángokban áll egy üzemanyagraktár Kubában – videók

Sorozatos robbanások után lángokban áll Kuba északi részén egy üzemanyagraktár – közölte vasárnap a kubai elnök hivatala. Egy ember meghalt, többeket eltűntként tartanak nyilván, több mint 120 ember került kórházba.

“A tűzoltók továbbra is a heves lángok megfékezésén fáradoznak” – áll a közleményben, amely szerint időközben Mexikóból és Venezuelából szakemberek érkeztek a helyi tűzvédelmi hatóságok támogatására.

Péntek este egy villámcsapás következtében felrobbant egy üzemanyagtartály Matanzas városának kikötőjében. A lángok gyorsan átcsaptak a létesítmény más részeire is további tartályok robbanását előidézve. Legalább egy ember vesztette életét a tűzben, tizenhét embert eltűntként tartanak nyilván és további több mint százhúsz sérültet kórházba szállítottak.

A kubai vezetés szerint vasárnapra már csak huszonnégy páciens szorult orvosi ellátásra, nyolc ember állapota azonban továbbra is válságos. Miguel Díaz-Canel kubai elnök helyszíni szemlét tartott és meglátogatta az áldozatokat a kórházban.

Matanzas kikötője felfüggesztette működését, a hatóságok átterelték a hajóforgalmat más kikötők felé. A tartományi vezetés szerint mintegy 800 embert elővigyázatosságból evakuáltak a környékről.

Kuba komoly gazdasági nehézségekkel és energiaellátási problémákkal küzd. Az utóbbi időben gyakrabban voltak áramkimaradások a karibi szigeten. A tűz által érintett tartályokban kubai nyersolajat és importált nehézolajat tartottak, amelyet mindenekelőtt áramtermelésre használnak.

Nyitókép: YouTube/The Telegraph
Forrás: Infostart.hu / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!