megunhatatlan csirkepaprikás sok tejföllel: így lesz sűrű és csomómentes a szaft

Megunhatatlan csirkepaprikás sok tejföllel: így lesz sűrű és csomómentes a szaft

A magyar konyha egyik nagy kedvence a csirkepaprikás, amit egyszerű elkészíteni, mégis néhány dologra fontos odafigyelni a tökéletes eredményért.

A csirkepaprikásban minden benne van, amiért a magyar konyhát szeretjük: sok hagyma, pirospaprika, paprika és tejföl. Már a 19. századi étlapokon is megtalálható volt. Abban különbözik a csirkepörkölttől, hogy tejföl is kerül bele. A sűrű szaftos fogás legtöbbször nokedlivel kerül az asztalra, de tésztával, tarhonyával is kínálhatod.

Tejfölös csirkepaprikás

Hozzávalók

  • 3 db felső csirkecomb
  • 3 db csirkeszárny
  • 2 db csirkemell
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paradicsom
  • 2.5 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • bors

Elkészítés:

A csirkedarabokat tisztítsd meg, a mellet vágd fel, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. A hagymát vágd apróra, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Amikor már üveges, vedd le a tűzről, és szórd bele a pirospaprikát. Add hozzá a csirkét, valamint a zöldségeket, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold a húst puhára körülbelül egy óra alatt.

A habaráshoz a lisztet keverd simára a tejföllel. Adj hozzá a főzőléből, így kevesebb eséllyel lesz csomós. Ha minden puha, állandóan kevergetve öntsd a lábosba. Forrald össze, és már tálalhatod is. Ha szereted, csípőssel kínáld.

Jó étvágyat!

Fotó: Papp Cecília

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

 

Exit mobile version