A magyar konyha egyik nagy kedvence a csirkepaprikás, amit egyszerű elkészíteni, mégis néhány dologra fontos odafigyelni a tökéletes eredményért.
A csirkepaprikásban minden benne van, amiért a magyar konyhát szeretjük: sok hagyma, pirospaprika, paprika és tejföl. Már a 19. századi étlapokon is megtalálható volt. Abban különbözik a csirkepörkölttől, hogy tejföl is kerül bele. A sűrű szaftos fogás legtöbbször nokedlivel kerül az asztalra, de tésztával, tarhonyával is kínálhatod.
Tejfölös csirkepaprikás
Hozzávalók
- 3 db felső csirkecomb
- 3 db csirkeszárny
- 2 db csirkemell
- 1 db paradicsom
- 1 db paradicsom
- 2.5 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítés:
A csirkedarabokat tisztítsd meg, a mellet vágd fel, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. A hagymát vágd apróra, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Amikor már üveges, vedd le a tűzről, és szórd bele a pirospaprikát. Add hozzá a csirkét, valamint a zöldségeket, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold a húst puhára körülbelül egy óra alatt.
A habaráshoz a lisztet keverd simára a tejföllel. Adj hozzá a főzőléből, így kevesebb eséllyel lesz csomós. Ha minden puha, állandóan kevergetve öntsd a lábosba. Forrald össze, és már tálalhatod is. Ha szereted, csípőssel kínáld.
Jó étvágyat!
Fotó: Papp Cecília
Forrás: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!