Több hétnyi küzdelem után véget ért az RTL gasztro show-ja, A Konyhafőnök VIP idei évada. Szoros küzdelem után a séfek Dobos Evelint szavazták meg győztesnek.
A színésznő euforikus állapotba került az eredményhirdetés után, hiszen a kezdetektől arra vágyott, hogy őt válasszák a legjobbnak.
– Amikor Zé kimondta a nevemet, olyan volt, mintha víz alatt lennék. Csak tompán hallottam a szavait, olyan sokként ért. Ott fel sem fogtam. Hihetetlen és csodálatos pillanat volt, korábban még soha nem nyertem semmilyen versenyt – kezdte boldogan a Blikknek a Keresztanyu sztárja, aki már a műsor kezdetekor a győzelemről ábrándozott.
– Az volt az egyetlen célom, hogy megnyerjem. Nem voltak a műsor során hullámvölgyeim, de a sok pozitív kritika ellenére minden nap rettegtem attól, hogy ki ne essek. Nehezen tudom elhinni és befogadni, ha dicsérnek. Csak a döntő napján tudatosult bennem, hogy valójában sikerülhet elérni azt, amiért ide jöttem – magyarázta a fiatal színésznő.
Evelin még nem tudja, mire fordítja a győzelemmel járó tízmillió forintot, de abban biztos, hogy az édesanyját elviszi valami egzotikus, tengerparti utazásra, hiszen a főzés iránti érdeklődését neki köszönheti.
– Hétéves koromig az erdő közepén éltünk egy kertes házban. Ott, a tanyán, vadregényes környezetben nőttem fel, ami biztosan hatással van a kulináris kalandjaimra. Anyukám mindig terülj, terülj asztalkát varázsolt otthon, neki ez az egyik szeretetnyelve – árulta el Evelin. – Számára most is fontos, hogy mindig legyen otthon meleg étel, és azt jóízűen fogyasszuk el.
Evelin ebben nőtt fel, és azóta is nagy rajongója a gasztronómiának. A sok munka miatt azonban nem sok ideje jut hódolni neki.
– Szeretek főzni, de ritkán szoktam. A Konyhafőnökre sem tudtam, csak elméletben felkészülni, mert rengeteget forgattam. A szünetekben és az utazások alatt viszont egyfolytában videókat néztem, recepteket memorizáltam és tálalási tippeket kerestem. Fejben jól főztem – hála a memóriámnak –, a gyakorlatban viszont nem volt időm előre mindent lepróbálni. A győzelem után azonban nem fogom megúszni, muszáj lesz főzni valami finomat a barátaimnak. Karácsonykor is együtt készítjük a menüt anyukámmal, én a döntőben elkészített főételemet készítem majd el – mondta a színésznő, aki hozzátette: a jövőben vannak még tervei a gasztronómia terén.
Dobos Evelin ünnepi receptje: vaddisznógerinc gyömbéres édesburgonyával, barnamártással
Hozzávalók:
vaddisznó gerinc
édeskrumpli
gyömbér
vaj
szerecsendió
zellergumó
répa
fokhagyma
vöröshagyma
borókabogyó
kakukkfű
vörösbor
sűrített paradicsom
lilahagyma
csalán/bazsalikom
panko morzsa
Elkészítés:
A vaddisznót lehártyázzuk, megformázzuk, sózzuk, borsozzuk, beolajozzuk és füstölgő serpenyőben körbekérgezzük. Pihentetjük, percenként forgatjuk. A zöldfűszer kéreghez a zöldfűszert (csalán, bazsalikom) a panko morzsával összekutterelem. A vaddisznót beleforgatom, majd serpenyőben megforgatom. Tálaláskor korongokra vágom.
Az édeskrumplit kevés reszelt gyömbérrel megfőzöm, majd turmixba teszem és kb 10 dkg vajjal összeturmixolom. Sóval és szerecsendióval fűszerezem.
Barna mártás: A répát, zellergumót, vöröshagymát, fokhagymát nagyobb darabokra vágom és olajon erőteljesen lepirítom, majd 1 evőkanál sűrített paradicsomot is lepirítok, majd felöntöm vörösborral, kevés vízzel/alaplével. Ha kezdő elfőni, pótolom a vizet. Teszek bele borókabogyót, kakukkfüvet. Amikor szépen elkészült, leszűröm és tovább sűrítem.
Az édeskrumpliból korongokat vágok, valamint golyókat formázom és sós vízben megfőzök, majd vajon lepirítom.
A zöldfűszert (csalán, bazsalikom) 150 fokos olajban megsütöm.
Fotó: RTL Tulok András
Forrás: Ripost / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!