Az olasz bableves a belefőzött rengeteg tésztának köszönhetően olyan sűrű. Ha konzervbabot használsz hozzá, a főzési idő is sokkal rövidebb lesz.
Egy jó fűszeres olasz bableves télen-nyáron jólesik. Használhatsz hozzá szárazbabot is, ebben az esetben előző este áztasd be. Ne spórold ki a levesből a tésztát sem, hiszen ettől lesz igazán sűrű és laktató.
Olasz bableves
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg fehérbabkonzerv
- 25 dkg száraztészta
- 10 dkg zeller
- 4 babérlevél
- 2.5 dl paradicsomlé
- 2 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l alaplé
- 1 fehérrépa
- 1 paradicsom
- 1 hagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teásanál bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
- késhegynyi chili
- Előkészítési idő: 30 perc
- Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítés:
A zöldségeket és a hagymát aprítsd fel. A hagymát olívaolajon párold üvegesre, majd add hozzá a zöldségeket a felkockázott paradicsommal együtt, és pirítsd össze őket néhány perc alatt. Nyomd rá a fokhagymagerezdeket, keverd el, majd add hozzá a lecsepegtetett babkonzervet. Öntsd fel alaplével, fűszerezd babérlevéllel, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, és ízlés szerint chilivel. Lassú tűzön egy óra alatt főzd őket össze. Félidőben öntsd hozzá a paradicsomlevet is. A tésztát az utolsó tíz percben add hozzá, és a paradicsomos, zöldséges lében főzd puhára.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!