A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát.
Tepsiben sütve is nagyon finom és ropogós lesz a tócsni, főleg ha hagymát és sok-sok reszelt sajtot is teszel bele. A tócsni manapság is óriási népszerűségnek örvend, és nem véletlenül: elkészítheted zalai módra, kefirrel a tésztájában, vagy úgy is, hogy a krumpli egy részét reszelt répával helyettesíted.
Tepsiben sült tócsni
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és a reszelő nagy lyukú felén reszeld le. Add hozzá a felaprított hagymát, a reszelt sajtot, a tejjel elkevert tojást és az apróra vágott petrezselymet. Sózd és borsozd meg. Liszt nem kell hozzá, mivel a sütőben anélkül is megköt.
Egy tepsit kenj ki vajjal, majd egyengesd el benne a krumplis masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára. Ha a teteje megpirult, akkor el is készült. Tálald tejföllel.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!