Megunhatatlan meggyes rétes, vékony lapjai között bőséges töltelék bújik meg.
Sokkal egyszerűbb dolgunk van, mint nagyanyáinknak volt, hiszen bolti lapból is isteni rétest készíthetünk. Így nem megy el a sütikészítéssel a fél délelőtt. A mákos töltelék még csábítóbb savanykás meggyel megbolondítva. Nem lesz száraz, ha a mákot tejjel kevered össze.
Meggyes-mákos rétes
Hozzávalók
- 8 db réteslap
- 30 dkg meggybefőtt
- 25 dkg mák
- 12 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1.5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- Előkészítési idő: 20 perc
- Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
A tejet forrald fel, majd öntsd le a mákkal, add hozzá a kétféle cukrot. Húzd le a tűzről, és tedd hozzá a lecsepegtetett meggybefőttet.
A réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd rá a következőt. Három-négy lap kerüljön egymásra, és a legfelsőt is kend meg alaposan a vajjal, majd szórd meg kevés zsemlemorzsával.
A kihűlt mákos keveréket helyezd a réteslapok tetejére, lehetőleg csak a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel jó szorosan, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még így is kend meg egy kis vajjal. Hasonlóan készítsd el a réteslapcsomag másik felét is. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 20 perc alatt süsd készre a két rétesrudat. A vaníliás cukrot és a porcukrot keverd össze, és szitáld a sütemény tetejére.
Jó étvágyat!
Forrás: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!