omlósra sült, mustáros sertésmáj: egyszerű hozzávalókból készül, mégis mennyei

Omlósra sült, mustáros sertésmáj: egyszerű hozzávalókból készül, mégis mennyei

A mustáros sertésmáj sok hagymával és zsírral készül, és nagyon hamar megfő.

Az omlós, mustáros sertésmáj vasban gazdag és hamar elkészülő vacsora. Érdemes sok hagymát tenni alá, így lesz igazán szaftos. A májnak nem kell hosszú idő a serpenyőben, vigyázz, ki ne száradjon.

Mustáros sertésmáj

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 dkg sertésmáj
  • 15 dkg sertézsír
  • 3 hagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • 0.5 evőkanál fehérbors

Elkészítés:

A máj hártyáit húzd le, és vágd nagyobb szeletekre. A hagymát cikkezd fel.

A zsírt olvaszd fel egy serpenyőben, és dobd rá a felszeletelt hagymát. Amikor elkezd puhulni, add hozzá a májat is. Szórd meg fehérborssal, és közepes lángon kezdd el sütni. Nagyjából öt perc múlva kend meg a mustárral, majd fedd le, és kis lángon párold tovább öt-hét percig. Félidőben fordítsd meg. A kisült májszeleteket szedd egy mélyebb tálba vagy tepsibe, és locsold meg a hagymás zsírral.

Csak a tányéron sózd meg!

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version