pihe puha gesztenyés kiflik zsírral gyúrva: villámgyorsan elkészülnek a sütőben

Pihe-puha gesztenyés kiflik zsírral gyúrva: villámgyorsan elkészülnek a sütőben

A mennyei gesztenyés kifli tésztája akkor lesz a legfinomabb, ha vaj vagy margarin helyett zsírral gyúrod össze.

Gesztenyés kiflik

Hozzávalók 16 darabhoz

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál tejföl

A töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma)

A tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, a tejfölből és nyolc deka zsírból gyúrj sima tésztát. Oszd két részre, nyújtsd ki, kend meg mindkét rész felületét a maradék zsírral, majd tekerd fel őket, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben két órát.

A kiolvasztott gesztenyemasszát közben keverd el a porcukorral és a rummal vagy rumaromával.

A hűtőből kivett, felcsavart tésztákat nyújtsd ki kör alakúra, vágj belőlük nyolc cikket, mindegyiknek a közepébe tegyél egy darab tölteléket, és tekerd fel. Helyezd el a kifliket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, kend le a tetejüket tojássárgával, és 200 fokon 15 perc alatt süsd aranyszínűre őket. Amikor készen vannak, hempergesd meg őket vaníliás cukorral elkevert porcukorban.

Fotó: Kercsó Dorottya

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version