Ha van otthon egy zacskó mirelit zöldségkeveréked, pillanatok alatt összedobhatod a darált húsos rakott zöldségeket.
A darált húsos rakott zöldségkeverék a sietős esték megmentője lehet. A fagyasztott zöldség mixet felhasználhatod levesekbe, salátákba, vagy egy ilyen kiadós egytálételhez. Rétegezd krumplival, és így valóban teljes értékű vacsorát tehetsz az asztalra.
Rakott zöldségek darált hússal
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 45 dkg fagyasztott zöldségkeverék
- 30 dkg tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- Előkészítési idő: 30 perc
- Elkészítési idő: 40 perc
A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és sós vízben főzd ki.
A zöldségkeveréket kevés sós vízben párold puhára.
Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben, és párold rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Dobd rá a zúzott fokhagymát is, pirítsd egy percig, majd add hozzá a darált húst, és süsd fehéredésig. Ez néhány perc. Ekkor húzd le a tűzről, keverd el a bazsalikommal, a kakukkfűvel, a pirospaprikával, sóval és borssal. Öntsd fel annyi vízzel, hogy szószos legyen, és lefedve főzd puhára nagyjából 10-15 perc alatt. Ha kész, keverd össze a leszűrt zöldségkeverékkel.
A zöldséges húst egyengesd el egy tepsiben. Fedd be a kifőtt krumplival, ezt kend meg jól tejföllel, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe, hogy az ízei összeérjenek. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd a sajtot további tíz percig.
Jó szórakozást!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!