régimódi krumplis csusza házi tésztából: kolbászzsíron sütve az igazi

Régimódi krumplis csusza házi tésztából: kolbászzsíron sütve az igazi

Házi tésztából készítve, kolbászzsíron kisütve fejedelmi ebéd lehet a krumplis csusza.

A krumplis csusza az az étel, amit ha van időd, mindenképpen házi tésztából készíts, mert összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a bolti változat. Tálald sült kolbásszal, aminek a zsírját is használd fel.

Krumplis csusza kolbászzsíron

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 4 krumpli
  • 4 tojás
  • 4 debreceni kolbász
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj

Elkészítés:

Mivel a tésztát többször kell pihentetni, ennek összeállításával kezd. Ehhez a lisztet szitáld egy tálba, és adj hozzá két csipet sót. A közepébe az ujjaiddal vájj mélyedést, üsd bele a tojásokat, és dolgozd össze a liszttel. Általában nem kell hozzá víz, de ha szükségét érzed, egy-két evőkanállal tehetsz bele, hogy könnyebben összeálljon. A simára gyúrt tésztából formálj gombócot, csavard fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát.

Amíg a tészta pihen, a krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd ki nagyjából húsz perc alatt. Ha kész, szűrd le és törd össze.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki gyufaszál-vékonyságúra. Egy tiszta konyharuhán hagyd szikkadni további fél órát. Akkor jó, ha a felszíne már nem ragad.

A kolbászt kevés olajon, serpenyőben süsd ropogósra. Ha kész, tartsd melegen. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Amikor már puha, forgasd bele a pirospaprikát és az összetört krumplit, és tartsd melegen.

A megszikkadt tésztát kockázd fel, és lobogva forró, sós vízben főzd ki. Nem kell olyan hosszú idő neki, mint a száraztésztának, ha feljött a víz felszínére, egy-két perc múlva készen van. Ekkor szűrd le, és keverd el a hagymás krumplival. Tálald sült kolbásszal.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

Exit mobile version