A rakott káposzta vegetáriánus változatban, gombával is mennyei és nagyon laktató.
A rakott káposzta gombával megrakva komplett vegetáriánus ebéd. Friss kenyérrel tunkolva a legfinomabb, de anélkül is elképesztően kiadós. Aki semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt, a tejfölt is lecserélheti valamilyen növényi alternatívára.
Vegetáriánus rakott káposzta gombával
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg gomba
- 20 dkg tejföl
- 2 csésze víz
- 1 csésze rizs
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- Előkészítési idő: 30 perc
- Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A rizst kétszeres, enyhén sós vízben párold félpuhára.
A káposztát csepegtesd le. A hagymát olajon futtasd meg, a tűzről levéve keverd el a pirospaprikával, majd add hozzá a káposztát. Sózd, borsozd, és kis lángon, lefedve negyedóra alatt párold meg. Külön folyadék nem kell alá. Néha keverj rajta egyet, de egyébként hagyd békén.
A gombát szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a gombaszeleteket, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és 10-15 perc alatt pirítsd meg rajta a gombát.
A savanyú káposzta felét egyengesd el egy tepsiben. Oszd el rajta a rizst, azt fedd be a gombával, és locsold meg tejföllel. Erre kanalazd a káposzta másik felét, amelyen oszd el a maradék tejfölt. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe, és 45 perc alatt süsd össze.
Jó étvágyat!
Fotó: Kercsó Dorottya
Forrás: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!