rizzsel és gombával megrakott savanyú káposzta: vegetáriánus változatban is fantasztikus

Rizzsel és gombával megrakott savanyú káposzta: vegetáriánus változatban is fantasztikus

A rakott káposzta vegetáriánus változatban, gombával is mennyei és nagyon laktató.

A rakott káposzta gombával megrakva komplett vegetáriánus ebéd. Friss kenyérrel tunkolva a legfinomabb, de anélkül is elképesztően kiadós. Aki semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt, a tejfölt is lecserélheti valamilyen növényi alternatívára.

Vegetáriánus rakott káposzta gombával

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg tejföl
  • 2 csésze víz
  • 1 csésze rizs
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A rizst kétszeres, enyhén sós vízben párold félpuhára.

A káposztát csepegtesd le. A hagymát olajon futtasd meg, a tűzről levéve keverd el a pirospaprikával, majd add hozzá a káposztát. Sózd, borsozd, és kis lángon, lefedve negyedóra alatt párold meg. Külön folyadék nem kell alá. Néha keverj rajta egyet, de egyébként hagyd békén.

A gombát szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a gombaszeleteket, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és 10-15 perc alatt pirítsd meg rajta a gombát.

A savanyú káposzta felét egyengesd el egy tepsiben. Oszd el rajta a rizst, azt fedd be a gombával, és locsold meg tejföllel. Erre kanalazd a káposzta másik felét, amelyen oszd el a maradék tejfölt. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe, és 45 perc alatt süsd össze.

Jó étvágyat!

Fotó: Kercsó Dorottya

Forrás: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

 

Exit mobile version