Nagyon finom lesz a sült csirkecomb, ha elkészítés előtt majoránnás pácban pihenteted.
A csirkecombhoz nagyon jól mennek a különböző zöldfűszerek, így a majoránnás páccal sem lőhetsz mellé. Ha nem diétázol, kend meg a combokat sütés előtt libazsírral, ami így különlegesen finom ízt ad neki. Ha van otthon friss rozmaringod, azt is dobd mellé a tepsibe.
Majoránnás sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág rozmaring
- 2 hagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál libazsír
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
- Előkészítési idő: 20 perc
- Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
- Pihentetési idő: 1-2 óra
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával, nagyon vékonyan kend le olajjal, és tedd be őket a hűtőbe pihenni legalább egy-két órát, de akár egy egész éjszakát is.
A pácolási idő leteltével kend le a combokat hideg libazsírral, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A hagymákat pucold meg, negyedeld fel, és az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel, valamint a rozmaringágakkal együtt tedd őket a húsok mellé. Öntsd fel a fehérborral, takard le alufóliával, és így told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percet.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!