ropogós csirkecomb majorannás pácban: libazsírral sütve még finomabb

Ropogós csirkecomb majorannás pácban: libazsírral sütve még finomabb

Nagyon finom lesz a sült csirkecomb, ha elkészítés előtt majoránnás pácban pihenteted.

A csirkecombhoz nagyon jól mennek a különböző zöldfűszerek, így a majoránnás páccal sem lőhetsz mellé. Ha nem diétázol, kend meg a combokat sütés előtt libazsírral, ami így különlegesen finom ízt ad neki. Ha van otthon friss rozmaringod, azt is dobd mellé a tepsibe.

Majoránnás sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 2 hagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál libazsír
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával, nagyon vékonyan kend le olajjal, és tedd be őket a hűtőbe pihenni legalább egy-két órát, de akár egy egész éjszakát is.

A pácolási idő leteltével kend le a combokat hideg libazsírral, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A hagymákat pucold meg, negyedeld fel, és az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel, valamint a rozmaringágakkal együtt tedd őket a húsok mellé. Öntsd fel a fehérborral, takard le alufóliával, és így told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percet.

Jó étvágyat!

Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál

Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!

 

Exit mobile version