Az omlósra sült csirkecombokkal alig van munka, a mustáros-tejszínes szaftja pedig egyszerűen mennyei.
Készítsd el a sült csirkecombokat mustáros-tejszínes szaftban! A csirkecomb a szárnyas legfinomabb, omlós és szaftos része, amiből számtalan fogást készíthetsz. A legjobb eredmény titka a megfelelő pác: bármivel fűszerezd ízlés szerint, locsold meg olajjal, és így pihentesd a hűtőben néhány órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.
Mustáros-tejszínes sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2.5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál rozmaring
- só
- bors
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetési idő: 1-2 óra
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Dörzsöld be őket sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg olívaolajjal, és lefedve pihentesd a combokat a hűtőben egy-két órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben.
A tejszínt keverd el a zúzott fokhagymával, a mustárral, a majoránnával, az őrölt köménnyel és a rozmaringgal. Öntsd a tepsiben várakozó csirkecombokra, és alufóliával letakarva told be a 200 fokos sütőbe egy órára, amíg a hús omlósra puhul. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a combokon a bőr kicsit megpirulhasson.
Jó étvágyat!
Forrás, fotó: Femina / Frisshíreink portál
Frisshíreink portál, a Te lapod! Keress, szörfölj, vedd a magad kezébe az irányítást!